Porto Novi
ART PREPORUKA

PARTY BUS U PLUŽINAMA: ,,Rudolf”, ,,Električni orgazam” i ,,Prti Bee Gee” oduševili publiku


Jedinstvena manifestacija ,,Party bus”, koja se treći put organizuje u tri grada Crne Gore počela je sinoć koncertima u Plužinama.
Pred više stotina ljudu u ovom ,,zelenom” gradu nastupili su kolašinski rok bend ,,Rudolf”, koji je svojim hitovima zagrijao publiku za nastup ,,Električnog orgazma” i ,,Prti Bee Geea”.
,,Električni orgazam” u prepoznatljivom stilu i sa svojim najpoznatijim pjesmama, podstakao je već zagrijanu publiku da sa njima đuskaju od početka do kraja nastupa.
,,Prti Bee Gee” kao posljednji na sceni oduševio je sve hip-hop nastupom, a pozitivna energija se samo nastavljala.
Učesnici ,,Party bus”-a su juče imali priliku da se upoznaju sa prirodnim ljepotama Pive i Plužina.
Cilj manifestacije je promocija kulture i prirodnih ljepota Crne Gore kroz muzički segment, tako da se manifestacija u sličnom aranžmanu očekuje danas i sjutra u Baru i Pogorici.
Frontmen ,,Rudolfa” Peko Minić rekao je da je ovo novo i važno iskustvo za bend i zahvalio organizatorima koji već tri godine kroz ovu manifestaciju podržavaju crnogorske alternativne bendove i daju im šansu da se predstave široj publici. Dodao je i da je veoma zadovoljan domaćinskim dočekom i ukupnim nastupom u Plužinama – iako je bilo neizvjesno hoće li vremenske prilike dozvoliti da se održi, atmosfera je bila odlična, bend je odsvirao vrlo dobro za svoje kriterijume i generalni utisak je da se već prvog dana trećeg ,,Party busa” osjeća potreba za četvrtim.
Direktor Parka prirode Piva Slobodan Delić kazao je da je od velikog značaja razvoj manifestacije ovog tipa.
– Kroz pojavu poznatih ex-YU imena rok scene kao što su grupe ,,Orthodox Celts”, ,,Ničim izazvan”, ,,Kerber”, ,,Iskaz”, ,,Električni orgazam” i drugi, promovišu se prirodni i turistički kapaciteti čitave Pive. Ne manje značajno je i to što kroz ove koncerte mladi ljudi i djeca u kulturološkom smislu, sigurni smo, unapređuju kriterijume za ocjenu društvenih vrijednosti – istakao je Delić.
Manifestaciju organizuje NVO Sinteza koju podržava platforma Nikšićko rocks i Elektroprivreda CG, dok su partneri Park prirode Piva, Turistička organizacija Bar, Glavni grad Podgorica i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice.