MODA PREPORUKA

PREDSTAVLJAMO GOŠĆU IFF ,,PORTO MONTENEGRO 2019”: ,,Who is on next” – Simonetta Gianfelici, model i skautkinja

Simonetta Gianfelici u kampanji za YSL

Modnom revijom ,,The best from Who is on next by Simonetta Gianfelici” biće 19. jula otvoreno drugo veče Internacionalnog modnog festivala ,,Porto Montenegro 2019”.
Tim povodom predstavljamo manekenku i skautkinju Simonettu Gianfelici.

Simonetta Gianfelici u kampanji za italijanski Vogue

,,Who is on next” nije samo takmičenje, već pravi skauting projekat ,,AltaRome” u saradnji sa ,,Vogue Italijom”, čiji je cilj pronalaženje i promocija mladih kreativnih talenata na nacionalnoj i međunarodnoj modnoj sceni. Konkurs je, prije svega, usmjeren na one dizajnere koji već proizvode sopstvene Made in Italy kreacije. Pobjednike bira prestižni međunarodni žiri sastavljen od najeminentnijih ličnosti italijanske modne industrije, među kojima je i Simonetta Gianfelici.

Simonetta Gianfelici u kampanji za Gucci

Simonetta Gianfelici, čuvena rimska ljepotica, studirala je fotografiju, scenografiju i istoriju umjetnosti, kada je 1981. kao sedamnaestogodišnjakinja, počela da se bavi manekenstvom i postala poznati supermodel.

Simonetta Gianfelici na reviji Diora

Radila je sa najpoznatijim modnim fotografima i bila omiljeno lice i muza modnih brendova kao što su Dior, Thierry Mugler, Viviene Westwood, Valentino, Gucci, YSL…

Simonetta Gianfelici na reviji Thierry Mugler

Trideset sedam godina nakon prvog snimanja, Gianfelici još radi kao model, ali, ona je danas institucija italijanske mode, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih žena u italijanskoj modnoj industriji, koja najveći dio svog vremena posvećuje pronalaženju i podržavanju mladih talenata, kako u Italiji, tako i širom svijeta.

Članica je brojnih internacionalnih modnih žirija, među kojima je i ,,Who is on next”.

Mn.M.