Porto Novi
MODA PREPORUKA

PREDSTAVLJAMO KREATORE MODNOG FESTIVALA ,,PORTO MONTENEGRO 2019”: Sylvio Giardina – spoj umjetnosti i mode

Dizajner Sylvio Giardina otvara Drugi internacionalni modni festival ,,Porto Montenegro 2019”. On će 18. jula u muzeju Zbirka pomorskog nasljeđa-Porto Montenegro prikazati projekat ,,Vertigo”, izložbu instalacija sa art modelima najnovije kolekcije. Izložba će trajati do 21. jula.

,,Vertigo”

Sylvio Giardina je kreativna ličnost sa dvojnim identitetom, uspješan u modi – kao dizajner visoke mode, ali i u umjetnosti – kao vizuelni umjetnik, od 2011. posvećen razvoju svog brenda ,,Sylvio Giardina”.

,,Vertigo”

Na startu karijere, početkom devedesetih, radio je za modnu kuću Gattinoni, a 1998. je sa Antoniom Grimaldiem osnovao brend visoke mode ,,Grimaldi Giardina”, koji je u rekordno kratkom roku posato vodeća modna kuće visoke mode u Italii.

,,Vertigo”

Potraga za novom siluetom je filozofija njegovog rada. Giardina nikada ne gubi iz vida glavnu funkciju – da odjeća mora biti nosiva. Dizajn ima za cilj da pronađe ravnotežu između kreativnosti i produkcije. Za Sylvia Giardinu, umjetnost je inspiracija i modni instrument. Oni nisu odvojeni entiteti, već su međusobno komplementarni i neophodni.

,,Vertigo”

Izložbu ,,Vertigo” su promovisali grad Rim i Assessorato alla Crescita culturale and Azienda Speciale Palaexpo u paviljonu 9B u Mattatoiu, a osmislio je Sylvio Giardina. U okviru ove instalacije, izrazio je i istražio svoj umjetnički senzibilitet. Sylvio Giardina je u toku svoje dvadesetogodišnje karijere u visokoj modi imao inovativni pogled na tradiciju i eksperimentisanje. Za Sylvia Giardinu, umjetnost je inspiracija, a moda eksperiment.

,,Vertigo”

Kolekciju visoke mode za proljeće-leto 2019. Giardina je promovisao u okviru projekta ,,Vertigo”, u okviru Alta Roma alta moda 2019.

Mn.M.