PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Tumbaković na klupi Srbije

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Doskorašnji selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković preuzeće istu funkciju u srpskoj reprezentaciji, piše Sportski žurnal.

Odbor za hitna pitanja FS Srbije juče se sastao u Beogradu i zaključio da je od svih potencijalnih kandidata Tumbaković najbolje rješenje.

Radomir Antić je uživao veliku podršku javnosti, ali bivši trener Real Madrida i Barselone još uvijek nije odradio suspenziju zbog nedoličnog ponašanja poslije meča sa Australijom (1:2) na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Srbi su razmišjali i o Goranu Đoroviću, ali je on precrtan poslije debakla na Evropskom prvenstvu sa mladom reprezentacijom.

Takođe, u igri su bili Veljko Paunović, trener Čikaga, kao i Dragan Stojković Piksi, šef stručnog štaba kineskog Gvangdžou R&F-a.

Na kraju, izbor je pao na Tumbakovića, koji je na neslavan način završio svoju misiju u selekciji Crne Gore uoči utakmice protiv Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Narednih dana čelnici srpske kuće fudbala obaviće još jedan razgovor sa Tumbakovićem poslije kojeg će Srbija zvanično dobiti novog selektora.

 

Izvor: Sportski žurnal