Porto Novi
ART PREPORUKA

ARENA: Večeras Veliki rođendanski koncert Radija 202

Radio Beograd 202 velikim besplatnim koncertom obilježiće večeras svoj 50. rođendan.

Ovaj radio, popularno nazvan ,,Dvestadvojka” će od 20 sati u Štark Areni okupiti neka od najvećih imena srpske i regionalne rok i pop-rok muzike:

Ju grupa, Van Gog, Neno Belan i Fjumens, Neverne bebe, Artan Lili, Zemlja gruva, Dejan Cukić i Spori ritam i gosti iznenađenja – Bajaga i Instruktori.

Radio Beograd 202 najmlađi je član porodice Radio Beograda, radijskog dijela današnjeg javnog medijskog servisa Radio-televizije Srbije. Program je počeo da emituje 27.06.1969. godine.

Bio je i ostao inovator i šampion Srbije i regiona u različitim oblicima direktne komunikacije sa slušaocima sa kojima je danas u kontaktu 24 časa dnevno.

,,202” već pola vijeka pomjera granice uobičajenog i tradicinalnog radija. To je prvi radio u regionu koji je organizovao koncerte uživo. Pet decenija se na ovom radiju sluša najbolja domaća i svjetska rok i pop muzika. ,,Dvestadvojka” posebnu pažnju posvećuje domaćoj muzici i podršci kvalitetnim novim izvođačima.

Početak karijere mnogih velikih regionalnih i srpskih zvijezda vezan je upravo za ,,Dvestadvojku” koja im stalno pruža podršku. Zato ne čudi što na rođendanski koncert Radio Beograda 202 dolaze neki od naših najvećih izvođača i neki koji su na putu da to postanu.

Ulaz na ovaj spektakl u Štark Areni je besplatan, ali svi posjetioci moraju da imaju ulaznice koje su dostupne na blagajnama Štark Arene i na portirnici Radio Beograda, Hilandarska 2.