Porto Novi
ART PREPORUKA

POČEO ,,CITY GROOVE”: Publika uživala u setovima di-džejeva Vill&Vasha, Jude&Franka i Kurda Mavericka

Jubilarno, peto izdanje festivala ,,City Groove” počelo je sinoć na Stadionu malih sportova u Podgorici.
Program je u 20.55 sati otvorio podgorički dvojac Vill&Vash. Stadion je ubrzo počeo da se puni, pa je publika uživala u odličnom setu.
Oni najvjerniji ljubitelji ovog sastava ponijeli su bijelu i crnu zastavu na kojima je pisalo Vill&Vash. Traku sa njima zavrtio je na kraju i dio italijanskog dvojca ,,Jude&Frank”, Đulio Mariani.
Žurka se nastavila uz fantastičan set Marianija koji je rasplesao publiku uz Bijonsinu ,,Crazy in love”, Rozalinu ,,Everybody's free”, Madoninu ,,Music”, ,,The funk soul brother” Fatboy Slima i salsa ritmove ukomponovane sa dens muzikom.
Usred seta napravio je i selfi sa publikom za uspomenu na svoj prvi nastup u Crnoj Gori.
– Podgorice, hvala za večeras – rekao je Mariani.
Prije samog nastupa njemački di-džej Kurd Maverick izdvojio je vrijeme za novinare. Rekao je da je prvi put u Podgorici i da je čuo samo pohvale za ovaj festival.
– Ljudi Balkana vole da se dobro zabave i jedva čekam da izađem na binu. Nadam se da ćemo se svi odlično provesti – rekao je Maverick.
Tako je i bilo. Publika je uz njegov haus set plesala i uživala do dva sata ujutru.
Drugo festivalsko veče otvoriće večeras nikšićki sastav ,,Džanum”, već od 21.30 sati sviraće mostarski bend ,,Zoster”, dok je koncert sarajevske grupe ,,Letu štuke” planiran od 22.30 sati. U sklopu proslave 40 godina na sceni, u glavni grad Crne Gore stiže hrvatski bend ,,Prljavo kazalište” čiji nastup počinje u ponoć.
Karte za drugo, treće i četvrto veče festivala su u prodaji po cijeni od deset eura, a mogu se kupiti putem prodajne mreže Gigstix, u pabovima Munchen, kao i na Stadionu malih sportova.
Organizator Festivala je agencija ,,Comfortably numb”.
Tekst i foto: B.R.