ART PREPORUKA

CENTAR ,,METAPHOR”: Otvorena prva izložba radova polaznika ,,Radionice crtanja i slikanja“ i „Radionice vajanja“

Foto: Jovan Radenović

U četvrtak, 13. juna, u „Metaphor“ centru za ljubitelje jezika, kulture i umjetnosti u Podgorici otvorena je prva izložba radova polaznika ,,Radionice crtanja i slikanja“ i „Radionice vajanja“.

Foto: Jovan Radenović

Polaznici radionica su i djeca i odrasli, i radovi i jednih i drugih su izloženi skupa. Pored radova polaznika Centra, na izložbi su bile izložene i skulpture koje su radila djeca iz EFEP-a.

Foto: Jovan Radenović

– Polaznici su počeli pohađati radionice kao početnici, ali su za veoma kratko vrijeme savladali opšta pravila i korake u izradi crteža i slika, odnosno skulptura, i polako se oprobavaju u sve zahtjevnijim izazovima sopstvene mašte – navodi osnivačica i vlasnica Centra Tanja Keković.

Foto: Jovan Radenović

Radionice, podsjeća ona, vode akademski slikari i vajari Jelena Pavićević, Ana Šćekić i Darko Vučković.
– Uz očiglednu posvećenost, ljubav, znanje i veliko umijeće prenošenja znanja, u svakom od polaznika oni otkrivaju njegov poseban potencijal i u tom smislu ga usmjeravaju. Vrlo je važno na pravi način pristupiti određenom polazniku i znati kako ga polako usmjeravati. I tada se dobijaju ovakvi rezultati. Verujem da ćemo u bliskoj budućnosti djela naših polaznika srijetati i na nekim drugim mjestima – kazala je Keković.
Izložba je privukla veliki broj posjetilaca.

This slideshow requires JavaScript.