PREPORUKA SPORT

LAVOVSKI: Crna Gora izborila plasman na EP u rukometu

Arhiva, Foto: RSCG

Muška seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas Ukrajinu 27:21 (prvo poluvrijeme završeno je 15:7 za Crnu Goru) u Podgorici i tako izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Crna Gora tako ostaje neporažena u ,,Morači”, a ovo je peti put, četvrti uzastopni da će igrati na EP-u.


Golove za Crnu Goru postigli su Čavor 5, Miloš Vujović 4, Ševaljević 4, Lipovina 4, Kankaraš 3, Stevan Vujović 2, Grbović 2, Anđelić 2 i M. Božović 1. Izvanredan na golu bio je Nebojša Simić. Za Ukrajinu su pogotke dali Akimenko 6, Gurkovski 5, Denisov 5, Žukov 2, Ostruško 2 i Južbabenko 1.
Za Crnu Goru u ovim kvalifikacijama nastupili su golmani Mile Mijušković i Nebojša Simić, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Marko Lasica i Mirko Radović, pivoti Nebojša Simović, Nemanja Grbović i Branko Kankaraš, te bekovi Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina i Branko Vujović. Selektor je Zoran Roganović, a njegov pomoćnik Draško Mrvaljević.
Roganović je nakon meča sa Ukrajinom rekao da Crna Gora treba da bude ponosna.
– Dok god ima ovakvih sinova biće vječna – istakao je Roganović, zahvaljujući publici i svojim igračima.
Ševaljević je kazao da vjeruje da su još jednom pokazali koliko vole Crnu Goru i koliko ,,ginu za njene boje”.
– Mislim da je vrijeme da ova generacija pokaže koliko može – istakao je Ševaljević.
Simić je zahvalio svima na ,,super” ambijentu.
– Nikad ne otpisuj gorskog vuka! Znate kakav smo narod, najbolji smo kad se zainatimo. Sad hoću da na Evropskom prođemo grupnu fazu- poručio je Simić.
Evropsko prvenstvo (10-26. januar, 2020) prvi put biće održano u tri zemlje – Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Prvi put na ovom šampionatu biće 24 države.
B.R.