PREPORUKA SPORT

PEŠUKIĆ I VUJAČIĆ U PARTIZANU, MILOŠEVIĆ ISTAKAO: ,,Moja iskustva sa Crnogorcima su fenomenalna”

Foto: Starsport

Partizan pravi novi tim, a Savo Milošević je počeo ozbiljnu rekonstrukciju od zadnje linije, piše Mondo.rs.

Novi igrači Partizana su Srbin slovačkog porijekla, 21-godišnji Dominik Dinga, nekadašnji igrač Vojvodine, koji dolazi na pozajmici u ruskog Urala, kao i dvojica crnogorskih fudbalera – Igor Vujačić i Periša Pešukić.

Prvi novi igrač Partizana u ovom prelaznom roku je krilo Aleksandar Lutovac.

Bilo je i očekivano da Partizan, odnosno Milošević počne rekonstrukciju tima od odbrambene linije. Priča se o transferu mladog štopera Strahinje Pavlovića u neki bogatiji evropski klub (Juventus, u opciji je i Votford), neizvjesno je da li će Španac Mark Valijente ostati, bek Nemanja (G) Miletić ima dozvolu kluba da ode…

Stoga su dovedena dva štopera – Dinga i Vujačić, i desni bek Pešukić.

– Poznajem Dominika od njegove 14 godine. Rekao sam i ranije da ćemo neke naše igrače koji su otišli napolje a uspheli da se nametnu, probati da vratimo jer znamo njihov kvalitet. Dominik je jedan od tih igrača, nadam se da će potvrditi onaj potencijal koji znamo da posjeduje – rekao je Milošević na predstavljanju na stadionu Partizana.

Foto: Starsport

Kaže da Dinga posjeduje dva vrlo bitna kvaliteta.

– Imali ste prilike da vidite i u posljednjih nekoliko mjeseci da ja volim da zadnja linija igra visko. Za tako nešto je potrebno da imate brzinu na tim pozicijama i da nemate strah da izađete visoko, a tu je Dominik jak. Drugi kvalitet koji zahtjeva Partizan je da zadnja linija ulazi u igru, da ne igra dugačkim loptama, a Dominik ima veoma dobru tehniku. To su dva vrlo bitna segmenta koja treba da posjeduje igrač na toj poziciji, a da može da igra u Partizanu – rekao je Milošević.

Dinga će narednih godinu u Humskoj igrati kao pozajmljeni igrač Urala. On je zahvalio Partizanu i treneru Miloševiću što su mu omogućili transfer i rekao da je veoma srećan što će igrati za crno-bijele.

– Daću sve od sebe da opravdam očekivanja i trenera i Partizana. Nisam imao dilemu kad je Partizan zvao. Partizan je velik klub. Razgovarao sam i sa Gregorom Balažicem i rekao mi je da ima mnogo pritiska, da je ovo velik klub i da bi svaki igrač poželio da igra u Partizanu – rekao je Dinga, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 67.

Upitan šta se dogodilo u Uralu, pa nije imao željenu minutažu, Dinga je rekao da je ,,najviše bilo do trenera”.

– Ne želim da govorim loše o treneru, bilo je i mnogo igrača na mojoj poziciji. Bilo je šest štopera, a jedan inostrani igrač je samo igrao. Bilo je veoma teško izboriti se za mjesto. U Rusiji i teže do izražaja dolaze mlađi igrači. Nisam se pokajao što sam otišao u Rusiju. Prve sezone sam odigrao 20 utakmica, imam tridesetak utakmica odigranih u ruskoj ligi i to je veliko iskustvo za mene – naveo je Dinga.

Odmah potom, predstavljena su i dva nova igrača iz Cne Gore.

Foto: Starsport

Doskorašnji desni bek podgoričke Budućnosti Periša Pešukić u Partizanu je zadužio dres sa brojem dva.

– Još kao djetetu san mi je bio da obučem dres Partizana. Radujem se što sam došao u Partizan i u Beograd. Velika mi je čast što će me sa klupe voditi Savo Milošević – rekao je Pešukić na promociji u pres sali stadiona u Humskoj.

Bivši štoper Zete i crnogorski reprezentativac Igor Vujačić istakao je zadovoljstvo što će nositi crno-bijeli dres sa brojem pet.

– Presrećan sam što sam došao u veliki klub. Na meni je da radim i što prije se nametnem, znam kakvi su obaveza i čast nositi dres Partizana. Nadam se da ću opravdati očekivanja navijača – rekao je Vujačić.

A evo šta Milošević kaže o fudbalerima iz Crne Gore:

– Želim im da u Partizanu pokažu ono što su demonstrirali u svojim klubovima. Siguran sam da će saradnja biti uspješna. Moja iskustva sa Crnogorcima su fenomenalna, bio sam i dio stručnog štaba Branka Brnovića, a kako god kome izgledalo, taj narod i državu gledam kao svoj. Po karakteru su drugačiji od ostalih, kao što u košarci imate Dinarce i Dalmatince, tako i u fudbalu Crnogorci lakše nose pritisak, a to je u savremenom sportu izuzetno bitino. Zato su i došli u Partizan – rekao je Milošević.

Izvor: Mondo.rs