DRUŠTVO PREPORUKA

BIJELO POLJE: Gimnazija nagradila najbolje učenike, više od 50 dobitnika “Luče”

Gimnazija “Miloje Dobrašinović” u Bijelom Polju proslavila je 93 godine rada . Na svečnosti su nagrađeni najbolji maturanti i maturantkinje. Za đaka generacije proglašena je Iva Kljajević.

Dan kada bjelopoljska gimnazija slavi 93 rođendan posvećen je njenim najboljim učenicima. Onima koji su slavu gimnazije u ovoj godini dostojanstveno nosili sa visoko podignutom lučom, koja iznova novom svjetlošću obasjava ovu svetkovinu znanja u Bijelom Polju, istakao je direktor gimnazije Milko Kovačević.

-Činjenica je da odavno ovu baklju nijesmo podigli tako visoko, pa je zato i ova svjetlost tako jaka i široka.Bjelopoljski gimnazijalci su u ovoj godini postigli izuzetne rezultate u svim vidovima učeničkog života i rada. Oni su u ovoj godini osvojili više nagrada nego sve škole u našoj opštini zajedno. Zahvalnost i priznanje svim našim učenicima kao i njihovim profesorima koji su pokazali da su dostojni naslednici slavnih gimnazijskih generacija i uspješni sledbenici istorijskih vrijednosti bjelopoljske gimnazije -kazao je Kovačević.

Kljajević je kazala da je Gimnazija bila njihov drugi dom.

-Naša generacija je shvatila suštinu i cilj svojih prioriteta te smo stoga nastojali da izgradimo,onu dobru, pravu verziju sebe. Kada to uspijemo onda ćemo postati koristan dio zajednice, koji će znati kada treba da pusti svoj glas, i koji zna da ćutanje nije sreća, već samo njena imitacija. U životu ništa ne može bez postavljenog cilja, a među njima treba da bude i onaj, da svojim djelima mij enjamo ljude, a nikako očekivanjem, da kraćim putem, bez kredibiliteta dolazimo do onog što želimo – kazala je nagrađena učenica.

Ona je potom poručila onima koji će i dalje brinuti o njenoj ,kako je kazala “drugoj kući” da čuvaju najvažniju vaspitno-obrazovnu ustanovu u Bijelom Polju.

Ovogodišnjim dobitnicima Luče A i B, kojih je bilo preko 50, priznanje je uručio predsjednik Školskog odbora, Džemal Ljušković.

Luču A dobili su: Savica Bošković, Nadina Salemović, Hana Gušmirović, Edin Erović, Milan Cimbaljević, Nejla Franca, Lejla Višnjić, Marko Tomić, Tanja Vuković, Edin Hadžikić, Anita Burdžović, Admir Dizdarević, Slavica Sara Đerković, Ema Hadžibegović, Delila Idrizović, Iva Kljajević, Elma Mušović.

Dobitnici luče B su: Mirko Barać, Ajka Ćatović, Kristina Kljajević, Marijana Rovčanin, Marija Vojinović, Irena Živković, Zorana Maslak, Andrea Mrdak, Ismet Batilović, Nermin Kovačević, Pavle Matijašević, Luka Bogavac, Luka Bulatović, Radenko Kljajević, Andrija Kuč, Kristina Ćetković, Kristina Popović, Monika Kojović, Inesa Ljuca, Nataša Veličković, Filip Ružić, Jovana Velič, Ivana Obradović, Ema Dizdarević, Ana Bugarin, Antonina Radović, Milena Cvijović, Ema Destanović, Ina Božović, Mustafa Čikić, Kenan Hasković, Dalila Hot, Mensur Kovačević, Emina Međedović i Seid Sadiković.

U kulturno zabavnom program učestovali su školski bend Little dots, koji je učestvovao na Državnom takmičenju rok bendova , članica grupe “D-moll” koja je Crnu Goru predstavljala na ovogodišnjoj Evroviziji Ivana Obradović i gimnazijski hor pod dirigentskim vođstvom profesora Almira Martinovića.

 

Izvor i foto: RTCG