MODA PREPORUKA

“SAND HAIR”: Trendi boja kose za ljetnju sezonu(FOTO)

Frizure u verziji balajaž postaju ponovo popularne ovog ljeta. Posebno se izdvaja nijansa “Sand hair”, koja najbolje pristaje plavušama.

Dobro napravljen balajaž nije samo u tome da postoje svjetliji i tamniji pramenovi u kosi, već je zasnovan na nanošenju boje različitih nijansi (razlika ne smije biti veća od tri tona!). Nažalost, tokom godina, balajaž više nije bio povezan sa stilskom frizurom zbog nedostatka tehnike u mnogim frizerima i savršenog uklapanja nijansi.

Boja “”Sand hair” je novina, ali na osnovu poznatih trikova za bojenje kose. Ne radi se o pretjeranom efektu, koji izgleda dobro samo na slikama, već o “prirodno” lijepoj kosi. Frizura zasnovana na balajažu izgledaće savršeno nedjeljama. Ova verzija je namijenjena plavušama, posebno onima sa tamnijom nijansom kose.

Moderna kosa u ovoj nijansi nije ništa drugo nego savršeno usklađena refleksija. Frizura bi trebalo da ostavi utisak da je vlasnica provela cijelo ljeto na plaži.

Pored toga, ovaj način bojenja je vrlo ljubazan prema kosi. Frizure ovog tipa ne opterećuju strukturu kose tako da će kosa biti sjajna i zdrava.

 

Izvor: grazia.rs