DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Kafići u zgradama radiće samo do ponoći

Odbor za planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine dao je na jučerašnjoj sjednici “zeleno svijetlo” na Predlog odluke o radnom vremenu, koji će se sjutra naći pred odbornicima.

Obrađivač plana nije podržao predlog povećanja gornje granice intervala rada ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama do jedan sat poslije ponoći, jer skoro nijedan objekat nema adekvatnu zvučnu izolaciju, koju treba obezbijediti u postupku gradnje objekata, što u praksi nije slučaj, jer se poslovni prostori ne grade namjenski.

Takođe, navodi se da nijedan objekat nema ugrađene limitatore jačine zvuka na uređajima sa kojih se emituje muzika, kao i da pravilnik o graničnim vrijednostima buke tek treba da počne da se primjenjuje.

Radno vrijeme duže od propisanog, po zahtjevu privrednog subjekta, privremeno se može odobriti, do tri sata, objektu brze hrane koji se nalazi u stambenoj i stambeno-poslovnoj zgradi.

Takođe, produženo radno vrijeme, do tri sata, može se odobriti ugostiteljskom objektu vrste “disko klub” i “noćni klub’; koji je lociran u dijelu porodične stambene zgrade, a do dva sata ugostiteljskim objektima koji se nalaze u okviru stambene ili stambeno-poslovne zgrade sa najviše petnaest stambenih jedinica, uz dostavljeni izvod iz lista nepokretnosti i pismene saglasnosti stanara ovjerene kod notara.

Ugostiteljski objekat za pružanje usluge smještaja i usluge pripremanja hrane, pića i napitaka, utvrđen posebnim zakonom koji reguliše oblast turizma i ugostiteljstva, radi svakog dana 24 sata dnevno. Ugostiteljski objekat za pružanje usluge pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka radi od šest do 24 sata.

Ugostiteljski objekat vrste disko klub i noćni klub koji se nalazi u stambenoj i stambeno poslovnoj zgradi, radi od 22 do 24 časa. Disko klub i noćni klub koji se nalazi u poslovnoj zgradi, radi od 22 do tri sata poslije ponoći.

 

Izvor: Dnevne novine