DRUŠTVO PREPORUKA

AKCIJA DŽADA FILM FESTA: Podgorica bogatija za 14 novih sadnica


Organizator Džada Film Festivala, Link Creative Studio danas je u Centralnom parku na Pobrežju i u Bulevaru Srđana Aleksića, sa svojim partnerima i prijateljima zasadio 14 novih sadnica listopadnog i zimzelenog drveća.
U akciji ozelenjavanja, koja je organizovana drugi put zaredom, učestvovali su predstavnica kompanije Mtel, generalnog sponzora Festivala, Ana Martinović, sekretarka Sekretarijata za sport i kulturu, Ana Medigović, Generalna sekretarka NLB banke, Jelena Vujović, direktor Francuskog Instituta, Laurent Goncales, PR gradske službe ,,Zelenilo’’
doo Podgorica, Milica Vukčević, kao i predstavnice Link Creative Studio, Nina Lončar i Dušica Fišer-Jaredić.
Predstavnica kompanije Mtel, Ana Martinović saopštila je:
– Kao društveno odgovorna kompanija posebnu pažnju poklanjamo očuvanju životne sredine. Učešćem u ovoj akciji Kompanija Mtel još jednom skreće pažnju na važnost očuvanja prirode i pozivamo sve da se u što većem broju pridruže sličnim akcijama.’’
Generalna sekretarka NLB banke Jelena Vujović poručila je da je drvo najveći poklon koji svom gradu i sugrađanima možemo dati.
– Drvo će živjeti sa sadašnjim generacijama i onima koje dolaze, vazduh koji dišemo činiće čistijim, a njegove krošnje će u ljetnjim podgoričkim danima pružati najbolju zaštitu od vrućine. Zato, uvijek se odazivamo i podržavamo slične akcije, kako bismo, ne samo naš grad učinili boljim mjestom za život već dugoročno uticali na zaštitu životne sredine, čemu NLB Banka želi da doprinese svojim brojnim društveno odgovornim aktivnostima.”
PR gradske službe ,,Zelenilo” doo, izrazila je zadovoljstvo učešćem u akciji ozelenjavanja i poželjela nastavak ovakvih akcija u budućim festivalskim izdanjima.

Direktor Francuskog instituta Laurent Gonçalves poručio je ,,veoma sam srećan što još jednom podržavam Džada festival, koji je postao nezaobilazni tradicionalni kulturni događaj u Crnoj Gori. Prelazimo zajednički put u prilog razvoju kinematografije.”
Dodao je da Džada Film Fest, prikazivanjem raznovrsnih filmova, od čega i francuskih ove godine, pokazuje veći uspjeh i privlači međunarodne učesnike koji su sve brojniji.
– Posebno bih želio da naglasim izuzetan rad ekipe Festivala, kao i učešće partnera, među kojima i Francuskog Instituta, u ovim raznovrsnim događajima. Takođe sam srećan da doprinesem sadnji drveća kao dio zaštite okoline. Naša je zajednička dužnost da djelujemo za očuvanje naše planete – zaključio je on.
Drugu godinu zaredom, organizator Džada Film Festivala učestvuje u akciji ozelenjavanja gradskih površina. Ove godine, saradnja je bogatija za još nekoliko partnera. Zahvaljujući većem broju ovogodišnjih donacija, ozelenjavanje Centralnog parka na Pobrežju je uspješno završeno.
Nina Lončar, ispred organizatora Džada Film Fest-a, apelovala je na sugrađane da ,,vode računa o parkovima i čistoći grada, posebno o mladim sadnicama kojima treba vremena da postanu velike krošnje koje pružaju hlad za nas i našu djecu.”