DRUŠTVO PREPORUKA

OSNOVNA ŠKOLA “PAVLE ROVINSKI”: Obilježen Dan najboljih, dodijeljene “Luče”

U podgoričkoj Osnovnoj školi “Pavle Rovinski” upriličena je danas svečanost povodom dodjele “Luča” i priznanja učenicima koji su postigli zavidne rezultate na državnim takmičenjima u znanju i sportu tokom protekle školske godine.

Direktorica škole Dijana Laković pozdravila je posjetioce u ime kolektiva škole i podsjetila da svečanosti prisustvuju njihovi najbolji polumaturanti, dobitnici nagrada na državni takmičenjima iz ruskog jezika, biologije i robotike, te sportisti koji su ove godine državni prvaci u fudbalu.

-Draga djeco, u ostvarenju ovih rezultata imali ste i imali smo ogromnu podršku vaših roditelja kojima od srca čestitam, i želim da i dalje ovako ponosno i punog srca slave vaše uspjehe.  Sigurna sam da dijelimo mišljenje da su vam na putu uspjeha bili oslonci i uzori vaše divne učiteljice, odjeljenjske starješine i ostali nastavnici u školi, vaši mentori uz koje ste osvajali ova značajna priznanja. Zato i njima zahvaljujem i čestitam na istinskom zalaganju, posvećenosti i istrajnosti da u vama pronađu i odnjeguju sve vrijednosti  kojima se danas ponosimo –  kazala je Laković.

Ona im je poželjela da i dalje nižu uspjehe na svim poljima, da kroz život koračaju slobodnog i otvorenog uma, te da im “svjetlost današnje luče obasjava staze kojima se budu kretali”.

-Voljela bih da nikad ne smetnete s uma da svaki veliki san počinje od sanjara. Imate u sebi snagu, dokazali ste je. Imate strast , vidi vam se u očima. Pa dotaknite zvijezde kako bi promijenili svijet – poručila je ona.

Laković je, za kraj, podsjetila na prigodan citat:  “Uspješni ljudi rijetko sjede i čekaju da im se stvari dešavaju. Oni izađu i dese se stvarima”.

Dobitnici “Luča” za 2018/2019, učenici odjeljenja IX-1 su: Dunja Đuranović, Emanuela Ljutić, Tayra Redžepagić, Bojana Žižić i Milica Žižić.

Najbolji u odjeljenju IX-2 su Saša Martinović i Elena Vujkošević.

Učenici odjeljenja IX-3 koji su dobili ovo priznanje su Tatjana Nikolić, Stanica Peković i Ksenija Vasiljević.

Dobitnici “Luče” odjeljenja IX-5 su Katarina Šljukić, Lana Filipović i Filip Femić.

Ovo priznanje dobili su i Vasilije Ašanin, Tina Bogojević, Alen Ganjola, Iva Glomazić, Igor Joković, Anja Kaluđerović i Tara Vukašinović, iz odjeljenja IX-6.

Jednoglasnom odlukom nastavničkog vijeća đak generacije je Bojana Žižić, koja je osvojila i drugo mjesto na državnom takmičenju iz ruskog jezika, gdje joj je mentor bila nastavnica Ljiljana Ražnatović.

Drugo mjesto na državnom takmičenju iz  biologije osvojila je i Ksenija Despot, čiji je mentor bila nastavnica Milena Stefanović, koja je ujedno vodila i Lenu Grujičić, do druge nagrade na Olimpijadi znanja iz biologije.

Državni prvaci u robotici u ukupnom plasmanu – školski tim Lego planet, čiji je mentor bio prof Dragan Vučetić, su Marko Šćepanović, Luka Janković, Jovan JovovićDamir Bektašević, Emir Šahmanović, Esma Redžepagić, Sofija Milaković, Blažo Radoman i Aleksa Ćapunović.

Juče je dodijeljeno i priznanje školskom timu Montebot, državnim prvacima na takmičenju u robotici – disciplina Robot game, uz mentora Todora Čapunovića, učenici cima Petru Rakočeviću, Luki Vujoviću, Dunji Đuranović, Tajri Redžepagić i Bojani Žižić.

Uz mentora profesora Ognjena Vujisića, državni prvaci u fudbalu su članovi sportskog tima Balša Ćetković, Dušan Radević, Damjan Dragović, Luka Jovićević, Jovan Babović, Nikola Trebješanin i Blagomir Nešković.

Svečanu dodjelu priznanja uveličali su učenici nižih razreda OŠ”Pavle Rovinski”, muzički hor koji je prisutnima izveo numeru “Daire”. Kalina Šoškić recitovala je stihove bivše učenice Jelene Dedeić, posvećene toj školi. Tara Vukašinović i Lana Jovanović recitovale su stihove Antića i Zogovića. A svečanost je zatvorio Haris Kolarević, svojom izvedbom na harmonici.

M.S.

Foto: B. Šekularac