MODA PREPORUKA

CHRISTIAN LOUBOUTIN: U Parizu će se održati izložba jedinstvenih cipela

U februaru 2020. u pariskoj Palais de la Porte Doree otvara se velika izložba posvećena brendu Christian Louboutin.

Majstor, poznat po svojim cipelama sa crvenim đonom, pozajmio je modele Palais de la Porte Doree iz svoje lične arhive – uključujući uzorke koji nikada ranije nijesu viđeni. Dizajner je od osnivanja svog brenda 1992. godine kreirao više od 15.000 modela cipela. Pored ikonskih cipela kao što su Pigalle i Décolleté, na izložbi će biti prikazani i modeli cipela Christian Louboutin, nastali u saradnji sa umjetnicima koji su uvijek bili izvor inspiracije za majstora.

Među njima su američki reditelj Dejvid Linč, španska koreografkinja Blanka Li pakistanska umjetnica Imran Kureši. Misija kustosa Olivijera Gabeta bila je da pokaže bogati univerzum i multireferentnu prirodu legendarnog obućara. Tako će izložba postati svojevrsna kolekcija referenci o pop kulturi, teatru, plesu, književnosti, kinematografiji i putovanjima, iza kolekcija Christian Louboutina.

-Moj cilj nikada nije bio da radim u modnoj industriji kao cjelini. Mene su zanimale samo cipele – rekao je ranije dizajner.

Živjeći u Parizu, on sa velikim zadovoljstvom dijeli svoje vrijeme između kuća na jugu Francuske, Portugala i Egipta, gdje kreira oko 600 dizajna cipela godišnje. Do vremena kada će uzložba biti prikazana vjerovatno će dizajner stvoriti još mnogo novih dizajna. Upravo će ovaj plodni rad biti proslavljen u rodnom Parizu.

 

Izvor: grazia.rs