ART PREPORUKA

BALETSKA ŠKOLA ,,PRINCEZA KSENIJA”: Učenice nastupale na festivalu ,,With love for dance” u Bugarskoj

Učenice baletske škole ,,Princeza Ksenija” učestvovale su na festivalu ,,With love for dance”, koji je održan u Plovdivu u Bugarskoj od 1. do 4. juna.

-Tri festivalska dana donijela su nova iskustva i otvorila nove šanse za usavršavanje naših balerina. Posjeta Akademiji baleta u Plovdivu i Državnog konzervatorijuma u Sofiji važan je dogadjaj u radu naše škole obzirom na mogućnost nastavka školovanja naše tri učenice – kazali su iz baletske škole ,,Princeza Ksenija”.

Oni dodaju da je posjeta organizovana posredstvom Ambasade Bugarske u Crnoj Gori, i podržana od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

Na ovom festivalu, škola je predstavila ansambl koji su činile Ivana Bobičić, Tijana Dragović, Katarina Vujošević, Elena Vujošević, Ksenija Kankaraš, Radmila Škuletić, Aneta Orlandić, Anja Tomović, kao i solistkinju Tamaru Radonjić.

Iz škole najavljuju da će odmah po povratku u Crnu Goru, u nedjelju 9.juna, biti izveden spektakl “Chipolino”, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

-Interesantan je podatak da će glavnu ulogu u baletu igrati bivša učenica škole Lejla Petović iz Bara, sada student psihologije u Beogradu. Probe za predstavu su organizovane u Narodnom pozorištu u Beogradu, zajedno sa solistom Jovicom Begojevim, koji tumači ulogu Don Limuna. Sa ova dva događaja završavamo školsku 2018/2019. godinu – kazali su iz ove baletske škole.

kud duga