PREPORUKA ZDRAVLJE

POHVALNO: Dječija bolnica u Podgorici mališanima dodjeljuje diplome za hrabrost

U Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore od prije nekoliko mjeseci su počeli da mališanima dodjeljuju diplome za hrabrost nakon različitih bolnih procedura i intervencija.

Kako su kazali iz PR službe KCCG portalu Roditelji.me, diplome su počeli da daju prije četiri mjeseca, odnosno dolaskom novog menadžmenta Instituta za bolesti djece, dr Saše Radovića i dr Veselinke Đurišić.

Diplome uručuju djeci na odjeljenju dječije hirurgije nakon hirurških procedura, intervencija u lokalnoj anesteziji u hirurškoj sali i u ambulanti, na odjeljenju gastroenterologije nakon endoskopskih procedura gastroskopije i kolonoskopije kao i na hematologiji i onkologiji.

– Naravno u skladu sa kliničkom slikom, psihološkim aspektom kao i u zavisnosti od uzrasta ovo nije striktno pravilo i dodjeljuje se na nivou cijelog Instituta za bolesti djece KCCG – pojašnjavaju iz KCCG.

Pacijente vide kao hrabre velike borce, zbog čega zaslužuju poštovanje.

– Kada su u pitanju invazivne i bolne procedure, djeca pokazuju, uz našu pripremu, izuzetnu hrabrost, saradnju i strpljenje, pa smo odlučili da ih diplomama za hrabrost nagradimo i pohvalimo – kažu iz KCCG.

Ideja i grafički izgled diploma su predlog doktora Radović i Đurišić.

Izvor i foto: roditelji.me