PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

ŽIVOT IZ SNOVA: Par koji putuje svijetom otkrio kako finansira svoje avanture

Dok njihovi vršnjaci žive običnim životima i rade uglavnom kancelarijske poslove, oni putuju po svijetu. Novac zarađuju podučavajući engleski jezik i objavljujući impresivne fotografije na Instagramu. Britanski par živi kako bi putovao po svijetu, i najzad je otkrio tajne svog nevjerovatnog načina života.

Džek Gudvin Džons (26) i Beki O'Konel (25) upoznali su se dok su studirali na Univerzitetu Šefild Halam u Engleskoj. Na svom profilu na Instagramu pod nazivom ‘twotickets.toanywhere’ sebe opisuju kao “travel blogere”. Na njemu objavljuju fotografije koje prikazuju njihove avanture i obilaske egzotičnih mjesta.

Uspjeli su da uštede za putovanja tako što su manje trošili na obroke, preskakali pića s prijateljima, a trošenje novca na izlaske po klubovima i barovima nazvali su “ubicom broj jedan”. Mladi par sanjao je o bijegu od uobičajenog načina života. Smatraju da je bolje da obilaze “šarena mjesta”, nego da svakog dana putuju na posao u istom gradu.

Njihovo prvo zajedničko putovanje bio je odlazak na Kipar u junu 2014. godine. Nakon nekog vremena shvatili su koliko istinski vole zajedno da istražuju nova mjesta. Profil na Instagramu ispunjen im je impresivnim fotografijama iz Kambodže, Australije, sa Tajlanda, iz Španije, Slovačke, Singapura i mnogih drugih mjesta.

Dok njihovi vršnjaci sjede za kancelarijskim stolovima, Džek i Beki su zajedno posjetili trideset i četiri zemlje – u prosjeku šest do sedam zemalja godišnje.

Nakon godinu dana potrošili su novac i shvatili da moraju da počnu da zarađuju ako žele da nastave s putovanjima. Trenutno podučavaju engleskom jeziku djecu iz Kine i to na internetu oko 12 sati nedeljno. Manje putuju nego prije, ali ipak uspijevaju.

Ipak nije sve tako savršeno kako je prikazano na Instagramu.

-Na svom profilu objavljujemo savršene trenutke, ali dok neprestano putujete događaju se svakakve situacije koje i nijesu uvijek tako prijatne – cjelodnevno čekanje na prelazak granice i tome slično – kaže mladi par.

Vole to što rade, ali, kako kažu, nedostaje im porodica.

-Teško je biti stalno odvojen od porodice i prijatelja. Od kada smo počeli da putujemo bili smo samo dva puta kod kuće – objasnili su.

 

Izvor: 24sata.hr