Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

DANILOVGRAD: Osnovci i gimnazijalci učili o vrlinama

JU OŠ „Vuko Jovović“ je 30. maja u saradnji sa JU Gimnazijom „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu realizovala projekat ,,Zdravlje je bogatstvo“ čiji su ciljevi promocija zdravog načina života i razvijanje vrijednosti i vrlina kao doprinosa opštem prosperitetu. Projekat je realizovan u okviru programa „Moje vrijednosti i vrline“, Zavoda za školstvo i Unicef-a koji su ga i finasijski podržali.
Raznovrsne aktivnosti su bile sastavni dio projekta. Učiteljice Vera Ljumović I1 i Milica Mašulović I3, sa vaspitačicama Vesnom Mašković i Tanjom Pavićević, održale su ogledni čas iz prirode i društva o zdravlju u saradnji sa gimnazijalcima i pedagogicom Nadom Vujašković. Na času su gosti bili ljekarka Ana Perović, zubarka Gordana Kaluđerović, prof. fiz. vaspitanja Ivan Stanišić. Na početku časa Igrokaz „Zdravlje je bogatstvo“ izveli su učenici VIII2 Maša Radovanović i Nikola Radojević, razredni starješina Vanja Ivanović. Ovaj rad je na na pravi način pokazao kako osnovci i gimnazijalci mogu uspješno sarađivati i tako razvijati vrijednosti i vrline kojima teže, prenijeli su utiske iz JU OŠ ,,Vuko Jovović”.
Nakon realizacije časa prvačići su za goste izveli igrokaz „Barbika i Milosava“ i ritmičku tačku „Kako djeca rastu“.
U školi su dijeljeni flajeri i uručene su zahvalnice Upravi škole i ostalima koji su pomogli u realizaciji projekta.
U saradnji sa studentom Fakulteta za fizičko vaspitanje iz Nikšića Đ. Kekićem i prof. fizičkog vaspitanja Ivanom Stanišićem urađen je BATERIJA TEST sa učenicima II4, učiteljica Danijela Radonjić.
U odjeljenju II1, učiteljica Ina Keković je u organizaciji Evropske incijative praćenja gojaznosti kod djece vršeno mjerenje težine, visine i obima struka, a roditelji su odgovarali na upitnik.
Teodora Grozdanić je zumbom razigrala učenike II1 i II4 koji su se odlično zabavili i ujedno vježbali šireći kroz čitavu školu pozitivne vibracije.

Mn.M.