Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

U SUSRET IGRAMA MALIH ZEMALJA EVROPE: Otvoreni adaptirani teniski tereni u sklopu TN ,,Slovenska plaža”

Turističko naselje ,,Slovenska plaža”, od 25. maja do 2. juna biće domaćin najveće sportske manifestacije koja je do sada organizovana u Crnoj Gori – riječ je o Igrama malih zemalja Evrope čiji će učesnici biti smješteni u Slovenskoj plaži, koja će u tom periodu biti pretvorena u Olimpijsko selo.

U susret ovom velikom sportskom događaju, Hotelska grupa ,,Budvanska rivijera” je zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom uložila značajna sredstva za adaptaciju teniskih terena koji se nalaze u sklopu TN ,,Slovenska plaža”. Od ove godine, kompanija će ponovo upravljati kompletnim teniskim kompleksom u okviru kojeg se nalazi 11 terena. Time će i zvanično obogatiti turističko sportsku ponudu grada Budve kao i ,,Slovenske plaže” jer će teniski tereni i prateće usluge biti na raspolaganju kako gostima hotela tako i građanima.

Revijalnim trening mečom teniskih reprezentativaca Crne Gore, Maria Aleksića i Rrezarta Cungua, koji će se takmičiti na predstojećim Igrama malih zemalja Evrope, teniski tereni ,,Slovenske plaže” su i zvanično stavljeni u funkciju.

– Vjerujemo da će upravo ovi tereni biti izuzetno pogodni za ostvarivanje odličnih rezultata naših talentovanih tenisera, kao i da će u narednom periodu ugostiti brojna poznata teniska imena, ali i iznjedriti neka nova – saopšteno je iz HG ,,Budvanska rivijera”.

Igre malih zemalja održavaju se pod sloganom ,,How big we are” kojim se namjerava pokazati da i teritorijalno male zemlje mogu biti velike u svojim vještinama, dostignućima, snazi, ljepoti i prirodi. Stoga i ne čudi da je baš Turističko naselje ,,Slovenska plaža” idealan partner u organizaciji i realizaciji ovog prestižnog sportskog događaja.

– Podsjećamo da je, zbog veličine kapaciteta, geografske pozicije, zelenih površina i dodatnih sadržaja (sportski tereni, otvoreni bazeni), ,,Slovenska plaza” već dugi niz godina prepoznata kao pravo mjesto za prijem sportskih ekipa uz svu neophodnu logistiku i organizaciju kada su u pitanju ovakve vrste događaja. Igre malih zemalja su, do sada, najmasovnija sportska manifestacija koja će, u Olimpijskom selu – ,,Slovenskoj plaži”, okupiti oko 2 000 sportista, trenera, službenih lica, predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta, novinara, volontera – kažu u HG ,,Budvanska rivijera”.

Igre malih zemalja u Crnoj Gori biće značajne i po tome što će se organizovati uz poštovanje najviših ekoloških standarda. S obzirom da je TN ,,Slovenska plaza” nosilac međunarodnih ,,zelenih” oznaka Eco Label i Travelife, kao i da funkcioniše po principu integrisanog sistema menadžmenta, sasvim je jasno da je će i u kontekstu održivog razvoja i zaštite životne sredine, biti na nivou zadatka i u potpunosti ispuniti očekivanja organizatora i učesnika, saopšteno je iz HG ,,Budvanska rivijera”.

PR