Porto Novi
PREPORUKA SPORT

REKORDNO: Mesi osvojio Zlatnu kopačku šesti put

Foto: FC Barcelona

Igrač Barselone Lionel Mesi (31) osvojio je rekordnu, šestu Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac evropskih liga nakon što je ove sezone u 34 meča La Lige postigao ukupno 36 pogodaka.
Mesija je do osvajanja treće uzastopne Zlatne kopačke mogao da spriječi samo Kilijan Mbape, koji je sinoć trebalo da postigne pet pogodaka.
Ipak, Mbape je postigao samo gol u porazu svog PSŽ-a od Rema rezultatom 3:1 pa je Mesi osvojio nagradu, 12. uzastopnu za igrače koji dolaze iz La Lige.

Naime, posljednji igrač koji je osvojio ovu nagradu, a da nije dolazio iz La Lige, bio je Kristijano Ronaldo u sezoni 2007/08 kada je u dresu Mančester junajteda postigao 31 pogodak.

Mesi je ujedno postao drugi najstariji igrač koji je osvojio nagradu, a rekord od 1990. drži Ugo Sančes, koji je bio mjesec i jedan dan stariji od Argentinca.
Barselona večeras u 21 sat dočekuje Valensiju u Sevilji u finalu Kupa kralja. Mesi i saigrači pokušaće da dođu do rekorda, pete uzastopne titule u ovom takmičenju. To nije pošlo za nogom nijednom evropskom klubu iz Velike petorke.

Izvor: klix.ba