DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Mjestimično smanjena vidljivost po kotlinama na sjeveru

Saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima. Mjestimično je smanjena vidljivost po kotlinama u sjevernim predjelima. Na putevima koji vode pored rijeka i kosina, mogući su nailasci na sitnije odrone. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja. Na putevima na kojima su u toku radovi na rekonstrukciji ili sanaciji izmijenjen je režim vožnje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 9 do 11 i od 14 do 16 sati svakog dana osim nedjelje. Van ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Do 1. juna, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta Melještak, na magistralnom putu M-2, Podgorica-Kolašin, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.
Na magistralnom putu M-2.4, dionica Ulcinj-Krute, u toku su radovi, a saobraćaj će se danas i sjutra obustavljati od 9 do 17 sati, a 27. maja obustava saobraćaja će biti u terminu od 8 do 12 sati.
Na magistralnom putu M-21, Barski Most-Ribarevine, na dionici obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-2.3, dionica Cetinje-Budva, lokalitet Brajići, danas će, zbog izvođenja radova, biti promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.
Na magistralnom putu M-2, dionica Debeli brijeg-Herceg Novi, lokalitet Tatarbašča, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Debeli brijeg, zbog izvođenja na sanaciji klizišta, do 1. juna, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-9, dionica Andrijevica-Plav, lokalitet Suceska, zbog izvođenja radova, došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnim i regionalnim putevima u zemlji do 20. juna izvodiće se radovi na ugradnji indukativnih petlji u asfaltnim slojevima, zbog čega će doći do promjene saobraćaja sa dvomjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.