DRUŠTVO PREPORUKA

ROŽAJE: Muškarac prijeti da će se ubiti u zgradi opštine

Ogorčen zbog teške situacije u kojoj već duže živi njegova šestočlana porodica, Rožajac Goran Vukosavljević najavio je da će danas u podne “dići ruku na sebe” tako što će se isjeći žiletima u zgradi opštine.

On je kazao da se juče obratio lokalnim vlastima od kojih je tražio pomoć za bolesnog sina koji se nalazi na liječenju u Beogradu, ali, kako tvrdi, ponuđeno mu je 50 eura jednokratne pomoći.

-Tražio sam da mi pomognu u nabavci lijeka “sabril” koji košta 318 eura, što je za mene preskupo, ali nijesam naišao na razumijevanje kod zvaničnika. Zbog takvog odnosa prema meni i mojoj porodici, riješio sam da se javno isječem žiletima usred zgrade opštine. Neću dozvoliti policiji da me spriječi, jer ovako više nemam snage da živim – kazao je Vukosavljević.

On je kazao da je lokalna vlast upoznata o njegovoj situaciji, ali da nije naišao na razumijevanje i pomoć.

-Juče sam stupio u kontakt sa predsjednikom opštine i zatražio pomoć u ljekovima za dijete, kao i da ispuni obećanje da mi dodijeli plac koji mije obećao prije dvije godine kako bih riješio stambeno pitanje. Umjesto razumijevanja, ponudio mi je ček na 30 – 40 eura za namirnice, koji sam iz revolta odbio. Moja djeca gladuju godinama i žive u užasnim uslovima, ali se to njih ne tiče – kazao je Vukosavljević.

Problemi Vukosavljevića traju više od pet godina, kada su po nalogu Centra za socijalni rad izmješteni iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbijedila ta ustanova.

Nakon nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodijeliti besplatan plac za izgradnju kuće, kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom.

-Od svega toga nije bilo ništa, pa smo morali da se vratimo u ovaj prostor iz kojeg smo izmješteni, a u kojem ne bi bilo dobro da žive štakori, a ne djeca – kaže Vukosavljević.

 

Izvor: Rtcg