ART PREPORUKA

VIDEO: ,,The Frajle” objavile spot za pjesmu ,,Zlato”

Nakon što su nedavno predstavile dvije pjesme, kojima najavljuju skorašnji izlazak albuma, ,,The Frajle” predstavljaju nešto novo i drugačije – pjesmu s kojom će se predstaviti publici u Vodicama, na CMC festivalu, saopšteno je iz Star medije.
Riječ je o pjesmi „Zlato“, za koju je muziku napisao Ante Pecotić dok su za tekst zaslužni Ante Pecotić i Jelena Buča. Ovo je prva saradnja The Frajli i Anta Pecotića, a ujedno će biti i prvi nastup novosadske grupe na CMC festivalu.
– Prvi put sarađujemo s Pecotićem i super smo se poklopili. On je sjajan autor i vjerujemo da će se ljudima svidjeti ovaj malo drugačiji zvuk od nas. Mi pjesmu svakodnevno pjevušimo i jedva čekamo da počnemo da je sviramo na koncertima. Takođe, radujemo se izvođenju pjesme na CMC festivalu, na kojem učestvujemo prvi put – izjavile su Frajle povodom nove pesme.
Spot za pjesmu „Zlato“ sniman je na Salašu 137, prelijepom imanju u blizini Novoga Sada, a rediteljsku palicu za „Zlato“ dijelili su sad već uhodani dvojac, Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, koji su zaslužni za posljednja tri spota Frajli.
– Na snimanju je bilo veoma zabavno i sjajno smo se svi proveli! Kada poslušate pjesmu, shvatićete da nam je ideja spota bila da prikažemo neke obične i male stvari koje zaista čine život. U ovome spotu svaka od nas Frajli ima svoju ulogu i predstavlja svoj način kako uživa u slobodi i malim stvarima, jer svaka od nas u spotu radi ono što nju čini srećnom i slobodnom. Jedna slika, druga vozi motor, treća jaše konja, četvrta čuva svoje antikvitete stare stotinama godina i svakoj je baš to dovoljno da bude srećna. Simpatično je da su nam nakon odgledanoga teasera rekli kako u spotu imamo Natašu kao Džuliju Roberts, a Jelenu kao Moniku Beluči, tako da, što se tiče atraktivnosti, toga u spotu neće faliti – komentarisale su Frajle u svom prepoznatljivom duhovitom tonu.
Već je svima dobro poznato da ima neka tajna veza između novosadske grupe The Frajle i hrvatske publike. Četiri žene koje čine Frajle: Marija, Jelena, Nevena i Nataša, svojom neposrednošću, simpatičnošću, muzikom i talentom osvojile su srca publike širom zemlje, a njihovi koncerti rasprodati su danima unaprijed. Frajlama uskoro izlazi novi album obrada pod nazivom „Obraduj me“, na kojem su ugostile najpopularnije muzičare regiona, a uvod u bogato koncertno ljeto svakako je i nastup u srcu Dalmacije, u Vodicama na CMC festivalu.

kud duga