ART PREPORUKA

CETINJE: ,,Parni valjak” priredio koncert za pamćenje na Dvorskom trgu

Uz stihove poznatih pjesama jednog od najpopularnijih rok sastava bivše Jugoslavije ,,Parnog valjak” proslavljen je sinoć Dan nezavisnosti na Dvorskom trgu na Cetinju. Brojna publika, svih generacija, uglas je pjevala ,,Sve još miriše na nju”, ,,Zastave”, ,,Ugasi me” i druge hitove.
Kako je najavljeno na prethodno održanoj konferenciji za novinare, repertoar je uključio neke od najpoznatijih pjesama sa ranijih albuma, koje su ostale da traju, ali je i mlađa publika imala prilike da čuje hitove sa novog albuma.
Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan istakao je da su fantastičnom atmosferom i koncertom pokazali kako se slavi Dan nezavisnosti.
– Čitav grad je disao u ritmu muzike, u ritmu ,,Parnoga valjka” – kazao je Kašćelan.
Osnivač benda, kompozitor i tekstopisac Husein Hasanefendić-Hus najavio je da će dobru atmosferu koju stvaraju na bini, po kojoj su prepoznatljivi i ovoga puta nastojati da prenesu na publiku.
Nakon koncerta, prokomentarisao je da su u tome i uspjeli.
– Publika osjeti ako joj se ponudi nešto, emocija, a mi se još trudimo da ponudimo, veselimo se na bini svirati sebi za dušu, sebi za gušt. Dešavalo se da sviramo pred stancima koji ne razumiju tekst, ali prepoznaju energiju, emociju. Aki zna da kaže nema loše publike, ima samo loših izvođača – kazao je Hus.
On je dodao da se nada da neće proći puno do sljedećeg njihovog dolaska na Cetinje.
Koncert kultne zagrebačke grupe na Cetinju organizovala je Prijestonica Cetinje.
Izvor i foto: Infobiro Montenegro

kud duga