PREPORUKA SPORT

TAEKWONDO KLUB AKADEMAC: Odlični rezultati na turniru Podgorica Open

Međunarodni turnir u sportskoj, olimpijskoj borbi (kyorugi) u najjačoj A klasi, Podgorica Open, održan je u subotu u glavnom gradu. Turnir, peti po redu, okupio je 300 takmičara iz 29 klubova iz sedam država.

Klub Akademac je nastupio sa 12 takmičara, i osvojio je 11 medalja, od čega pet zlatnih, dvije srebrne i četiri bronzane, kao i pehar za ekipno drugo mjesto u kategoriji Pioniri.

Zlatne medalje su osvojili mlađi pioniri Pavle Jovićević (-31kg), Danilo Vujošević (-33kg) i Danilo Sučić (-40kg), pionirka Jovana Laković (-40kg) i junior Dino Arifović (-78kg). Srebrne medalje su pripale mlađim pionirima Jovanu Vujoševiću (-23kg) i Davidu Vujkoviću (-25kg). Bronzu su dobili mlađi pioniri Rajan Arifović (-23kg), Damjan Begović (-27kg) i Miljan Maraš (-33kg) i pionir Đorđe Ilić (-44kg).

-Naš klub predstavljao je i kadet Viktor Šćepanović (-45kg) koji je u četvrtini finala zaustavljen od kvalitetnijeg takmičara iz Ulcinja, i želimo mu više sreće na narednom turniru. Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatom, posebno što smo na turniru nastupili pretežno sa najmlađim uzrastnim kategorijama, mlađim i starijim pionirima. Nastup na petom Podgorica Open – u je i uvertira pred naš nastup na posljednji međunarodni turnir u polusezoni 2019, 9. juna u Ulcinju, kada ćemo nastupiti i u drugoj sportskoj disciplini taekwondo-a, tehničkoj disciplini izvođenje formi -poomsae – saopšteno je iz kluba.