MAGAZIN PREPORUKA

BILI SMO: Podgorički tim se sprema za takmičenje ,,Crna Gora u ritmu Evrope”

Takmičenje ,,Crna Gora u ritmu Evrope” biće održano 1. juna u u sali bivšeg Doma Vojske u Tivtu (Adriatica Marinas), sa početkom u 17h, uz prenos na Radio-televiziji Crne Gore.
To je bio povod da ekipa MNE magazina bude danas na probi podgoričkog tima kojeg čine vokali Dražen Baković, Komnen Vuković, Mina Ivanović i Jana Božović, te plesači Ivona Filipović, Lara Velimirović, Teodora Jelušić, Amina Selami, Sara Stijepović, Bojana Boljević, Nikolina Maraš, Ena Božović, Sandra Kaljaj, Ksenija Radovanović, Laura Junčaj i Hajdana Todorović.
Folklorna sala KIC-a ,,Budo Tomović” bila je ispunjena pjesmom i dobrom energijom, a ekipa odisala zajedništvom.
Talentovane djevojčice i dječaci za ovo takmičenje izabrani su 7. marta na audiciji u KIC-u ,,Budo Tomović”.
Podgorička ekipa u zadatak je dobila numeru kojom je Boaz na ,,Pjesmi Evrovizije” 2008. godine predstavio Izrael – ,,The fire in your eyes”.
Sedamnaestogodišnja plesačica Sandra Kaljaj rekla nam je da ovo jeste veliki izazov.
– Međutim,  mi svi uglavnom imamo iskustva, ovo je samo jedna igra i stvarno je zabavno – istakla je Kaljaj.
Ona je podsjetila da je većina članova ovog tima učestvovala na svjetskim, evropskim i državnim takmičenjima.
Plesačica Teodora Jelušić kazala je da joj je velika čast učestvovati na ovom takmičenju.
– Čast mi je što su baš mene i moje drugare koji su u ovom timu odabrali od mnoštva djece koja su se prijavila tog dana. Za mene ovo takmičenje predstavlja veliki uspjeh. Samo takmičenje je  izazov za sve nas i nadamo se da ćemo kako svoj grad, tako i zemlju, uz čiju pjesmu pjevamo i plešemo, predstaviti na najbolji mogući način – poručila je Jelušić.
Pjevač Dražen Baković istakao je da mu mnogo znači učešće na ovom takmičenju i da je to predivno iskustvo.
Što se tiče izazova, Baković kaže da je to bio tekst koji mu je bio težak za učenje.
Vokalista Komnen Vuković, takođe je istakao da mu je tekst predstavljao najveći izazov.
– Za mene je ovo takmičenje veliko iskustvo i veoma sam bio uzbuđen kad su me pozvali da budem u timu za takmičenje ,,Crna Gora u ritmu Evrope” – rekao je Vuković.
Cijeli proces prati koreografkinja Tamare Pejović koja je vodila podgorički tim i prije dvije godine na ovom takmičenju.
– Ovo je veliko iskustvo i veliko zadovoljstvo. Stiču se nova poznanstva između djece i mene – kaže Pejović za MNE magazin.
Najveći izazov u pogledu koreografije predstavljalo joj je prvih nekoliko časova dok se upoznala s djecom i vidjela koji je to plesni nivo i što može s njima da izvede, dodaje Pejović.
– Poslije toga je sve bilo lako, kad se upoznam bolje sa njima i kad steknemo zajednički jezik, kad se svi složimo – objasnila je ona.
Glasanje za djecu gradova Crne Gore koja će nastupiti u televizijskom prenosu takmičenja ,,Crna Gora u ritmu Evrope” na Radio-televiziji Crne Gore biće otvoreno sedam dana prije početka televizijskog programa iz opštine Tivat 1. juna, pa je Pejović pozvala sve da glasaju za djecu Podgorice porukom na broj 14741, sa tekstom: pjesma 10 (razmak između ,,pjesma” i ,,10” je obavezan).
Pejović nije željela da otkriva koreografiju prije takmičenja, željeći da to bude iznenađenje, a mi možemo samo da kažemo, na osnovu onoga što smo vidjeli i čuli, da će biti magično.
U slučaju pobjede na takmičenju djeca Podgorice biće nagrađena putovanjem u Izrael, zemlju koju predstavljaju na ovom takmičenju.

Tekst i foto: B.R.