DRUŠTVO PREPORUKA

JU OŠ ,,LUKA SIMONOVIĆ” NIKŠIĆ: Profesorica Nada Orbović u kategoriji najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije

Nada Orbović, profesorica informatike i tehnike u OŠ ,,Luka Simonović” u Nikšiću, u kategoriji je najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije, saopštili su iz te škole.

Kako navode iz uprave ove škole, tokom ovog mjeseca biće upriličena konferencija na kojoj će prisustvovati profesorica Orbović, i predstavljati sebe i instituciju iz koje dolazi.

-Inovativnost, posvećenost, odgovoran odnos prema radu su prepoznati i ovog puta. Uz punu podršku uprave škole,  Orbović će prisustvovati Regionalnoj konferenciji u Budvi. Ovo je sjajna prilika za osnaživanje naše profesije i prilika za svakog od nas po pitanju afirmacije uloženog rada, stečenih kompetencija i funkcionalnog, a ne samo statusnog priključivanja velikoj porodici ANN – kazali su iz škole.

Iz OŠ “Luka Simonović” ističu da je Orbović, tokom dugogodišnjeg rada u ovoj školi dala izuzetan doprinos nastavi i doprinijela kvalitetnijim rezultatima rada škole, te da spada u grupu nastavnika koji su maksimalno posvećeni svom pozivu i poslu koji obavljaju.

-Odnos profesorica Orbović prema učenicima u toku nastave, kao i izvan nje, je odnos pun uvažavanja i respekta prema svakom učeniku, te razumijevanja pojedinačnih porodičnih situacija iz kojih djeca dolaze. U toku nastave prema djeci se odnosi sa velikom dozom strpljenja i spremnošću da se svakom učeniku kroz individualan pristup posveti – kažu iz škole.

Orbović je autor mnogih stručnih i istraživačkih radova, kao i nekoliko programa stručnog usavršavanja nastavnika koji su akreditovani od Nacionalnog savjeta za obrazovanje u Crnoj Gori, Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Nosilac je zvanja nastavnik – savjetnik. Takodje je i ovlašćeni ECDL ispitivač, licencirani predavač u prosecu obrazovanja odraslih, i učesnik projekta Ministarstva prosvjete „ECDL za digitalnu Crnu Goru“.

-U sve aktivnosti, projekte i obuke koje je realizovala, unijela je inventivnost i metodičku kreativnost, te svojim sposobnostima doprinijela njihovoj uspješnosti i pozitivnom ishodu. Nastavu izvodi po najsavremenijim standardima, primjenjujući inovativne nastavne metode. Krase je osobine dobrog pedagoga koji posvećeno obavlja sve svoje radne obaveze. Pravo je zadovoljstvo sarađivati i imati u kolektivu osobu kao što je ona – saopšteno je iz Osnovne škole ,,Luka Simonović”.