DRUŠTVO PREPORUKA

“DOŽIVI PORTO”: Proslava Dana nezavisnosti u Porto Montenegru

Atraktivan program povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, 21. maja, biće obilježen cjelodnevnim projektom pod sloganom Doživi Porto, s ciljem da svi posjetioci besplatno uživaju u različitim aktivnostima duž cijele promenade naselja. Muzički program Gradske muzike Tivta i nastup klape, Pijaca domaćih crnogorskih proizvoda, sjajno će se uklopiti i kreirati kombinaciju lokalnog identiteta i internacionalnih sadržaja nautičkog naselja.

Osam sjajnih timova odmjeriće svoje znanje, vještine i iskustvo na Turniru u croquet-u, a publika će uživati u igri uz šampanjac na novoj lokaciji za organizaciju događaja, PM Areni, od 16 časova. U pitanju je polo croquet, samo bez ponija. Ova zabavna igra na travi ne zahtijeva nikakvo iskustvo, prilično je laka da je savladaju sve generacije, bez obzira na fizičku spremnost.

Gosti će moći da se oprobaju u atraktivnim društvenim i sportskim igrama: velikim šahom, igrom strateške gradnje – jenge ili boćanjem u Marina parku od osam do 20 časova.Gostio će moći provjeriti svoje vještine streličarstva uz licencirane instruktore, ili u gađanju glinenih golubova laserom od 8 do12 časova i od 16 do 20 časova, u PM Areni. Istog dana biće organizovani besplatni časovi veslanja (8:00h-10:00h), SUP-a (8:00-11:00h), jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva za djecu (10:00-12:00h) i sesije jedrenja za odrasle (11:00h, 14:00h,16:00h), kao i čas joge.

Sportski klub Porto Montenegra nudi sve svoje sadržaje tog dana besplatno: kuglanje, stoni tenis, tenis, skvoš, bilijar i teretanu. Teretana na plaži imaće svog instruktora koji će svim zainteresovani dati savjete o pravilnom vježbanju  u terminima od 8-10, i od 17 do 20 časova.

Dobra zabava tog dana kulminiraće spektakularnom žurkom na plaži Jahting kluba, koja počinje u 20 časova.