MAGAZIN PREPORUKA

HOTEL ,,HILTON” PODGORICA: Polumaturu slavili učenici OŠ ,,Savo Pejanović”

Sinoć su u Podgorici učenici OŠ ,,Savo Pejanović” proslavili polumaturu. Oni su slavlje upriličili u hotelu ,,Hilton”. 

Tokom svečanosti, srećan završetak osnovne škole i uspjeh u daljem obrazovanju i životu poželjela im je, u svoje i ime škole, direktorica Vesna Stojanović.
-Ušli ste u OŠ „Savo Pejanović“ još kao šestogodisnjaci, pomalo uplašeni, nesigurni. Danas pred nama stojite kao samouvjereni, lijepi i uglavnom, u sebe vrlo sigurni mladi ljudi. Ponekad ste  svojim nastavnicima – zbog tog vašeg slobodnijeg iznošenja  stava i samouvjerenosti znali zadati brigu i nervozu, ali su i oni  imali razumijevanja za duh novog vremena i vašu slobodoumnost.
Za sobom zatvarate jedno, a polako  otvarate novo poglavlje života. Koliko god vam se žuri u  nove izazove, ljubavi i sve lijepo što vas u životu ceka,  vjerujte,  kako vrijeme bude odmicalo- sve ćete se radije sjećati svoje osnovne škole, svojih učitelja, nastavnika, ponekad  možda i suza. Sve će to biti „na svoj način milo i prijatno je od toga u duši“,kako u stihu reče naš Vito Nikolić. Jer bez obzira koliko je nekad bilo teško, sve ste prelazili zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima, uvijek podržavani ljubavlju i strpljenjem. Sjetite se uvijek toga i budite ponosni što ste učili u OŠ „Savo Pejanović“, najstarijoj u gradu, Školi koja je dala gradu najviŠe uspješnih ljudi. Budite i vi nastavljači njene tradicije-kazala je Stojanović.
Dragi moji, dodala je, već u vama vidim uspješne sportiste, arhitekte, ljekare, slikare, prije svega dobre ljude. Zato, ne zaboravite svoju školu, pronosite dobar glas o njoj-tako ćete joj se najbolje odužiti ,pomoći i sačuvati je od zaborava. 

Za dobru zabavu pobrinuli su se članovi benda Kino Kultura.

This slideshow requires JavaScript.

Na fotografijama prenosimo dio atmosfere sa slavlja.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac