DRUŠTVO PREPORUKA

Diplomatico rum – priča koja osvaja

Premium rum brend „Diplomatico”, odnedavno je dostupan i na crnogorskom tržištu.

Kompanija „G3 Spirits“, uvoznik i distributer „Diplomatico“ ruma za Crnu Goru, u četvrtak 09. maja, u restoranu „Forest“ bila je domaćin događaja koji je tog dana kroz ukuse donio duh i tradiciju Latinske Amerike u glavni grad Crne Gore.

Ovaj događaj, bio je povod za zvanično predstavljanje premium rum brenda „Diplomatico“ iz Venecuele u Crnoj Gori.
Lansiranje brenda je okupilo goste iz ugostiteljstva, sektora maloprodaje i veleprodaje, preduzetnike i javne ličnosti. Svi oni, imali su jedinstvenu priliku – da uz specijalne goste iz Venecuele iz prve ruke upoznaju brend, tradiciju pravljenja ruma, kao i glavnu liniju proizvoda koje su degustirali na licu mjesta.

„Diplomatico“ rum nastao je u maloj porodičnoj kompaniji, a danas se proširio na brojna svjetska tržišta na kojim prenosi priču o rumu, jednom od najomiljenijih pića. Na prezentaciji „Diplomatico“ ruma u Crnoj Gori bio je i jedan od vlasnika ove porodične kompanije i njen izvršni direktor Jose Rafael Ballesteros Melendez, kao i Miguel Diaz, marketing menadžer za EEMEA tržište (istočna Evropa, srednji Istok i Afrika). Melendez i Diaz predstavili su gostima proces nastanka ovog venecuelanskog ruma (geografski zaštićeno porijeklo – što ga čini jedinstvenim proizvodom u svojoj kategoriji).

Okupljeni su imali priliku da čuju tok njegovog globalnog proboja i uspjeha, kao i razloge koji stoje iza njihovog slogana „Rediscover Rum. Discover Diplomatico.“

G3 Spirits, uz brend „Diplomatico“ nastavlja plasiranje premium proizvoda iz kategorije žestokih pića, i time doprinosi prenošenju globalnih trendova na lokalno tržište.


U toku događaja, predstavljeni su ukusi iz „Tradition Range-a“: Mantuano, Planas i Reserva Exclusiva, kao i zvanični kokteli.

Zahvaljujući ovom asortimanu, na čelu sa Reserva Exclusiva, Diplomatico je nagrađen prestižnim odličjem „Wine Star Award“ za najbolji alkoholni brend u 2018, što je prvi put da jedan rum osvaja nagradu ovog tipa.

(PR)