DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Sjutra, zbog triatlona ,,Ocean Lava Montenegro”, višesatna obustava saobraćaja na nekoliko dionica

Saobraćaj se odvija po uglavnom suvim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama i duž riječnih tokova. Na putevima koji vode pored rijeka i kosina, mogući su nailasci na sitnije odrone. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja. Na putevima na kojima su u toku radovi na rekonstrukciji ili sanaciji izmijenjen je režim vožnje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi zbog kojih dolazi do potpunih obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9 do 11 i od 14 do 16 sati. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Danas, zbog obnavljanja središnje-horizontalne linije na magistralnom putu M-4.1, dionica Meka dola-Šavnik, doći će do obustave saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom u terminima od 9 do 11 sati i od 13.30 do 15 sati.

Sjutra, 12. maja, zbog održavanja IV Međunarodne triatlon trke ,,Ocean Lava Montenegro”, doći će do totalne obustave saobaćaja na sljedećim dionicama:

– magistralni put M-2, dionica Kotor-Sv. Stasije, od 7.20 do 8.20 h i od 9.40 do 12.10 h,

– magistralni put M-2, dionica Sveti Stasije-Kamenari, od 7.30 do 11 sati,

– magistralni put Vilusi-Grahovo-Lipci, priključenje u Lipcima, od 7.45 do 11 sati,

– obustava saobraćaja na priobalnom putu/donji put/od otvorenog bazena u Dobroti do prodavnice ,,Aroma”, od 7 do 15 sati,

– obustava saobraćaja na priobalnom putu/donji put/od prodavnice ,,Aroma” u Dobroti do Kavalina, od 8.45 do 15 sati.
Za vrijeme trajanja obustava, preporučuje se učesnicima u saobraćaju korišćenje alternativnih putnih pravaca.

Do 1. juna, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta Melještak, na magistralnom putu M-2, Podgorica-Kolašin, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.
Na magistralnom putu M-2.4, dionica Ulcinj-Krute, u toku su radovi, a saobraćaj će se do 13. maja obustavljati za sve vrste vozila u terminu od 8 do 12 sati.
Do sjutra se, zbog izvođenja radova na sanaciji nestabilne kosine na magistralnom putu M-2, dionica Krtolska raskrsnica-Budva, lokalitet Vidikovac, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, u terminu od 7 do 18 sati.
Na magistralnom putu M-21, Barski Most-Ribarevine, na dionici obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-2, dionica Debeli brijeg-Herceg Novi, lokalitet Tatarbašča, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično. Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Debeli brijeg, zbog izvođenja na sanaciji klizišta, u periodu od 13. maja do 1. juna, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-9, dionica Andrijevica-Plav, lokalitet Suceska, zbog izvođenja radova, došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.