ART SLAJDER

SERGEJ ĆETKOVIĆ UOČI OMAŽA ARSENU DEDIĆU: Ogromna je privilegija biti dio takvog događaja

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Sergej Ćetković biće jedini izvođač iz Crne Gore koji će 30. maja u ,,Sava centru” u Beogradu nastupiti na koncertu pod nazivom ,,Sve bilo je muzika”, koji će predstavljati omaž Arsenu Dediću.

Pored Ćetkovića, Arsenovu muziku interpretiraće Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, ,,The Frajle”, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, Klapa ,,Maslina”, a kao specijalni gost pojaviće se hor ,,Kolibri”. Arsenovu poeziju govoriće beogradski glumac Dragan Vujić Vujke.

Ćetković za MNE magazin pojašnjava kako je došlo do poziva.

– Sa Matijom Dedićem se poznajem veoma dugo. Planiramo i da sarađujemo na mojim novim projektima i nadam se da će se to uskoro i desiti, tako da mi je bila velika čast kada me je pozvao da se pojavim na koncertu u znak sjećanja na velikog Arsena. Ogromna je privilegija biti dio jednog takvog muzičkog događaja, koji je mnogo više od običnog koncerta, jer slavi ime i djelo jednog od najvećih umjetnika kog su ovi prostori imali – ističe Ćetković.

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Naš sagovornik vjeruje da se na radu i stvaralaštvu Arsena Dedića, uz još nekoliko autora iz tog vremena, zasniva pop muzika ovog podneblja.
– Arsen je imao ogroman uticaj na našu muzičku istoriju. Njegovi tekstovi otvaraju potpuno nove dimenzije poezije koja, kroz pjesme, postaje neprolazna inspiracija za sve nas koji se bavimo ovim poslom. Bio je umjetnik od kog smo svi mnogo naučili i koji nam je u amanet ostavio toliko vrijednih, neprolaznih muzičkih djela – kaže Ćetković.

Pjevaće, otkriva naš sagovornik, ,,jednu od njegovih najljepših i meni najdražih pjesama ,,Ono sve što znaš o meni”.
– Čitav njegov opus je toliko sjajan da je teško izdvojiti samo jednu numeru. Još ne znam hoću li nastupiti sa veličanstvenom Gabi, ali će, vjerovatno, u nekom momentu koncerta, svi izvođači biti zajedno na sceni, što je uvijek divan momenat. Matija će svakako biti za klavirom, to je njegovo mjesto sa kog, svojom virtuoznošću, nama daje podršku, a kompletnom koncertu posebnu energiju – zaključuje Ćetković razgovor za MNE magazin.
B.R.

kud duga