MODA PREPORUKA

POSAO, SASTANAK, SVADBA: Kako nositi patike ove sezone

Patike su se od udobne sportske obuće pretvorile u modni detalj, a sada u osnovnu stvar za kreiranje modernog stajlinga. Obožavaju ih i rado nose prve dame, poznate ljepotice, modeli, holivudske dive.

Nedjeljni ručak

Organizovali ste nedjeljni ručak sa prijateljima. Želite nešto što je moguće udobnije i malo svečanije. Ovo je najbolje vrijeme za mini-eksperimente sa stilom. Možete pokušati sa “ružnim patikama” sa pretjeranim dekorima ili sniježno bijelim patikama koje su još uvijek ostale u osnovnoj garderobi. Klasični vikend stajling – farmerice, obična majica i patike!

Za sastanak

Glavna stvar koja je važna da vas zapamte prilikom odlaska na sastanak- ostanite svoji. Ako su vam visoke potpetice neudobne, ne brinite. Kreirajte romantičan stajling sa udobnijim patikama. Nosite patike uz seksi mini haljine. Street style zvijezde Emili Ratajkovski, Hejli Bieber, Kendal Džener – redovno demonstriraju takve hrabre i istovremeno ženstvene kombinacije. Patike će vam dodati samopouzdanje, osim što će učiniti i najizraženiji stajling ne previše izazovnim.

Za vjenčanje

Odlazak u patikama na vjenčanje je hrabar i svjež potez, i to je moguće, čak i ako ste nevjesta. Da ne biste stvorili previše agresivan kontrast između sportske obuće i dugačke večernje haljine, odaberite patike iste boje. Na primjer, sniježno bijele ne izgledaju grubo. Bez obzira koliko je luksuzna odjeća na vama, uvek možete izabrati patike. Osim toga, na taj način dobijate i titulu najbolje plesačice večeri.

Na posao

Ako vaš posao ne zahtijeva specifičnu vrstu oblačenja patike će se savršeno uklopiti u stajling bez narušavanja vaše poslovne reputacije. Bolje je da budete oprezni i izaberete pravi model. Dizajnerske patike, klasične bijele, savršeno dopunjuju poslovne pantalone i elegantnu bluzu ili odijelo.

Za zabavu

Ako odjeća neonskih boja, popularna u prošlosti i ove sezone, za vas izgleda previše prkosno, prepustite se barem sjajnim patikama. Kombinujte ih sa farmericama ili midi suknjama i topovima. Masivne patike ili modeli sa originalnim otiskom će se uklopiti u bilo koji look i postati glavni dodatak – kada je u pitanju zabava, ali ne i važan sastanak sa kolegama.

 

Izvor i foto: grazia.rs