PREPORUKA SPORT

ORIGI I VAJNALDUM ,,REŽIRALI” ČUDO U LIGI ŠAMPIONA: Liverpul je u finalu

Foto: Tom Jenkins/The Guardian

Fudbaleri Liverpula večeras su napravili čudo i plasirali se u finale Lige šampiona.
Naime, Barselona je pobijedila u prvom meču, na svom terenu, 3:0, da bi na ,,zelenoj travi” Liverpula večeras u 56. minutu na semaforu pisalo 3:0 za engleski tim, a onda u 79. i 4:0, što je značilo prolaz Liverpula u finale ukupnim rezultatom 4:3. Golove za Liverpul večeras su postigli Origi u 7. i 79, Vajnaldum u 54. i 56. minutu.
Atmosfera je bila prelijepa, a stadionom je odzvanjala himna navijača ,,You'll never walk alone”. Fudbaleri Liverpula otplesali su svoj ples po terenu, bili briljantni protiv Barselone i zasluženo slavili. Suze igrača i navijača Liverpula i pogled Vajnalduma u nebo s podignutim rukama, na koljenima, obilježile su kraj utakmice. A onda je slavlje moglo da počne. Navijači su tada, sa igračima zapjevali, još jednom ,,You'll never walk alone”.
– Ovo je nestvarno. Nakon meča u Španiji bili smo sigurni da možemo postići četiri gola kod ,,kuće” i pobijediti 4:0. Mislim da ljudi van kluba nisu vjerovali da mi to možemo, ali pokazali smo da je sve moguće. Bio sam stvarno ljut na trenera i želio da mu pokažem šta sve mogu – rekao je poslije utakmice Vajnaldum za BT Sport.
Sjutra je na programu, od 21 sat, drugo polufinale Ajaks-Totenhem. Ajaks je slavio u prvom meču 1:0.
B.R.