ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Regionalni festival stand-up komedije ,,Opuč” od 8. do 10. maja

Regionalni festival stand-up komedije ,,Opuč” biće održan od 8. do 10. maja u KIC-u ,,Budo Tomović” u Podgorici.

Prvog dana festivala, 8. maja, biće održana stand-up radionica u Multimedijalnoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” od 10 do 13 sati.

– Najznačajniji dio festivala jeste radionica stand-up komedije u kojoj ćemo svim zainteresovanim otkriti tajne i profesionalne tehnike ovog scenskog žanra. Voditelji će biti Marko Puljiz i Andrija Dabanović. Radionica je zamišljena da približi vještine pisanja materijala i metode nastupa na sceni. Radionica će biti interaktivnog tipa a svi zainteresovani učesnici će moći da saznaju sve moguće sitnice o stand-up komediji od toga šta je to stand-up, kako preživjeti blam lošeg izvođenja, do toga kako i gdje ugovarati nastupe, zašto kreativna blokada ustvari ne postoji itd. Gosti radionice će kasnije moći nastaviti rad uz profesionalnu literaturu i podršku od voditelja za solo nastupe. To je i krajnji cilj ovog projekta – otvoriti vrata za nove autentične i originalne crnogorske stand-up komičare. Novim snagama najkvalitetnijih stand-up komičara će se ojačati kvalitet scene u Crnoj Gori i povećati saradnja sa scenama u regionu i svijetu – objašnjava organizator Andrija Dabanović.

Drugog dana biće održano I Regionalno stand-up veče u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” od 21 do 23 sata.

Učesnici prve regionalne večeri Andrija Dabanović (CG), Srđan Olman (SRB), Omer Hodžić (BiH), Srđan Jovanović (SRB), Perica Jerković (SLO) i Vlatko Štampar (HR).

Trećeg dana festivala biće održano II Regionalno stand-up veče, takođe u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” od 21 do 23 sata.

Učesnici druge regionalne večeri: Marko Puljiz (BiH), Miloš Radojković (SRB), Peđa Bajović (HR), Goran Vugrinec (HR), Tin Vodopivec (SLO) i Neša Bridžis (SRB).