Porto Novi
PREPORUKA SPORT

OKRŠAJ TITANA U MADRIDU: Đoković u grupi sa Federerom, Nadal sa Zverevim

Foto: Monte Carlo Tennis Masters

Teniski tereni mastersa u Madridu od ponedjeljka će ličiti na mjesta u kojima se odvijaju borbe sa bikovima. Biće to rijetka prilika ove godine da će publika moći na jednom turniru da gleda Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Nikome od njih nije bio posebno naklonjen današnji žrijeb, pa će tako posjetioce očekuju odlični dueli.
Svjetski broj jedan Novak Đoković u prvom kolu je slobodan, a onda slijede potencijalni mečevi sa Dimitrovim u drugoj rundi, Čekinatom u trećoj, Del Potrom u četvrtfinalu, Federerom u polufinalu i Nadalom u finalu.
Drugi nosilac Rafael Nadal u prvom kolu je slobodan, u drugom mu je potencijalni rival Šapovalov, u trećem Basilašvili, u četvrtfinalu Nišikori, u polufinalu Zverev, a u finalu Đoković.
Treći nosilac Aleksandar Zverev slobodan je u prvoj rundi, u drugoj će igrati protiv Bautiste Aguta, u trećoj protiv Ćorića, u četvrtfinalu protiv Cicipasa, u polufinalu protiv Nadala, a u finalu bi ga mogao dočekati Đoković.
Rodžer Federer je postavljen za četvrtog nosioca i u prvom kolu biće slobodan, a potom ga u drugom čeka Gaske, u trećem Monfis, u četvrtfinalu Tim, u polufinalu Đoković, a u finalu Nadal.
Na otvaraju najviše se očekuje od duela Ožera Alisjama i Denisa Šapovalova. Osvajač titule iz Monte Karla Fabio Fonjini igraće protiv Kajla Edmunda.
David Ferer, koji nakon ovog turnira završava karijeru, u prvom kolu igraće protiv Roberta Bautiste Aguta.
B.R.