Porto Novi
ART PREPORUKA

MNE MAGAZIN I CNP NAGRAĐUJU: Osvojite ulaznice za projekciju filma ,,Granica”

MNE magazin i Crnogorsko narodno pozorište nagrađuju šest čitalaca sa po dvije karte za večerašnje (3×2 karte) i sjutrašnje (3×2 ulaznice) prikazivanje filma reditelja Alija Abasija ,,Granica”. Oba puta projekcija će početi u 20.30 sati na Sceni Studio, a film se prikazuje u okviru novootvorenog programskog segmenta CNP-a Cinema Studio.
Cinema studio je program Crnogorskog narodnog pozorišta, namijenjen ljubiteljima autorskog filma koji će imati priliku da vide ostvarenja koja u Crnoj Gori teško dolaze do bioskopskih dvorana.
Šest čitalaca koji prvi pošalju mail na [email protected] dobiće po dvije karte za projekciju filma „Granica“.

O filmu
Film ,,Granica” je na Kanskom festivalu osvojio nagradu Izvjestan pogled, na Minhenskom filmskom festivalu nagradu CineVision, a na Evropskim filmskim nagradama nominovan je za četiri nagrade: najbolji film, najbolji reditelj, najbolji scenario i najbolja ženska glavna uloga.
Prati priču graničarke Tine (tumači je Eva Melander) koja ima nevjerovatan osjećaj da prepozna krijumčarenje. Jednoga dana sa trajekta silazi čovek sumnjivog izgleda, koga nije u mogućnosti da pročita. Kada ne uspe da dozna šta krije, ona postaje opsjednuta njime i njegovom uznemirujućom aurom. Započinje istragu koja će otkriti više nego što je očekivala: uskoro će morati da se suoči sa zastrašujućom istinom o sebi i čovječanstvu.