MAGAZIN PREPORUKA

NAJLJEPŠA GRČKA OSTRVA: Plavo-bijela ljepotica Santorini(FOTO)

Foto: depositphotos/ankamonika

Grčka je često odredište turista, što ne čudi: tirkizno, kristalno čisto more, prelijepe plaže, romantični zalasci sunca i ukusna mediteranska kuhinja, karakteristična za ovo geografsko područje.

Ostrvo Santorini pripada grupaciji ostrva pod nazivom Kiklada u Egejskom moru, i jedno je od najpopularnijih odredišta kad je ova mediteranska zemlja u pitanju, sa kojim izvjesno nećete pogriješiti.

Foto: depositphotos/Maugli

Ova grčka ljepotica naširoko poznata po jednoobraznim plavo-bijelim fasadama, koje bojama asociraju na grčku zastavu, jedna je od omiljenih atrakcija. Simbol je grčkog primorja, na šta su tamošnji žitelji posebno ponosni.

Ako ste u potrazi za savršenim spojem romantike i dinamike, ovo rajsko ostrvo veoma bogatog noćnog života za vas je idealno rješenje.

Prijatni i gostoljubivi mještani dočekaće vas kao najrođenije i potruditi se da dobar glas o njima kroz vaše iskustvo ode još dalje.

Foto: depositphotos/lucianbolca

Fira, glavni grad na ostrvu, smješten je na zapadnoj obali i veoma živ, sav u kućicama prepoznatljivog stila.

Ono što ne smijete propustiti je obilazak nekoliko najčuvenijih plaža.

Obale od vulkanskog kamenja najrazličitijih boja – od ugalj-crnog kamenja, pa do blještavobijelog sitnog pijeska, djeluju potpuno nestvarno. Čuvena je “Red bič”, nazvana po pijesku crvenkaste boje, koji potiče od vulkanske lave, dok nasuprot njoj, “White Beach” pokriva sniježnobijeli pijesak – često je prikazana na razglednicama.

Popularne su i “Kamari” i “Perissa”, pa ako ste već tamo, prijedlog je da nijednu ne propustite.

 

 

Izvor: B92