Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NIK I ZOI NA MEDENOM MJESECU POSJETILI 33 ZEMLJE: Najveće iznenađenje bila je Crna Gora

Nik i Zoi Ost iz Bruklina prisjećaju se da su se na prvom sastanku šalili kako će proputovati svijet ako se sve bude odvijalo dobro u njihovoj vezi. Dvije godine kasnije, vjenčali su se i odlučili da ispune ono što su obećali jedno drugom na prvom sastanku. Dali su otkaz na poslu i krenuli na medeni mjesec koji je trajao deset mjeseci i prilikom kojeg su posjetili četiri kontinenta i 33 zemlje. To nije bilo bilo kakvo putovanje. Na svakom od njih razmjenjivali su bračne zavjete, izgovarali sudbonosno ,,da”. U svakoj od zemalja Nik je nosio isto odijelo, a Zoi istu vjenčanicu kao na vjenčanju tog 1. januara 2018. godine.
– Zašto da ne? Život je kratak. Nosite vjenčanicu iznova – rekla je ona.
Na tom putu nisu zaobišli Crnu Goru. Posjetili su Kotor i Perast iz kojih nose divne utiske.
– U julu smo pravili avgustovske planove sa prijateljem. Naš plan je bio Maroko, ali se to izjalovilo i Nik je nasumice odabrao Crnu Goru. Neću vas lagati, prvo što sam pitala bilo je: ,,Gdje je to?” Nakon nekoliko sedmica, stigli smo u Dubrovnik, iznajmili automobil na dva sata i otisli se u Crnu Goru. Bilo je to putovanje s najvećim iznenađenjima. Puno srednjovjekovnih gradova i prelijepe prirode. Proveli smo nekoliko dana istražujući stare gradove, plivajući u kristalno čistim vodama, planinareći i jedući nevjerovatnu hranu (U Crnoj Gori hrana je jedna od najboljih!). Ne možemo riječima da opišemo kako je iznajmiti automobil i voziti se kroz Crnu Goru. Slobodu koju osjetite kada uronite u Bokokotorski zaliv ili se zaustavite u gradićima sa odličnom hranom i pogledom poput Perasta. Sve to vrijedno je vožnje. Nadam se da ćete posjetiti ovu zemlju – napisala je Zoi na Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

We can’t stress enough renting a car and driving throughout Montenegro! Having the freedom to take a dip in the Bay of Kotor or stopping in small towns with great food and views like Perast are worth the drive! . #marrymein #montenegro #montenegro🇲🇪 #montenegrolifestyle #montenegro_wild_beauty #montenegrophoto #visitmontenegro #instamontenegro #montenegrostreetstyle #montenegronature #montenegrotrip #sheisnotlost #backpackwithme #womenwhoexplore #femmetravel #darlingescapes #dametraveler #mustdotravels #girlslovetravel #followingthegirls_ #girlsthatwander #travelgirlsgo #citizenfemme #girlaroundtheworld #europe_vacations #gomontenegro #travelwithme #passionpassport #citizenfemme #girlsabroad

A post shared by NICK ╳ ZOE | MARRY ME 📍N (@marrymeintravel) on


Nik i Zoi dodali su da, dok su se peli na tvrđavu u Kotoru, naišli su na crkvicu i odlučili da je upravo to dobro mjesto da se slikaju u svadbenom odijelu i vjenčanici.
– Odjednom se pred nama stvorio ovaj malac kako bi nam se pridružio na fotografiji – napisali su oni, slikajući se sa magarcem.

 

View this post on Instagram

 

While climbing up to an old fortress in Kotor, Montenegro we stumbled upon this little old church. We decided it was a good spot for wedding dress shoot. Before we knew it this little guy popped out of the church to join our picture! 🐴⛪️ . Photographer and small horse wrangler: @lukepolihrom ❤️ . #marrymein #montenegro #montenegro🇲🇪 #montenegrolifestyle #montenegro_wild_beauty #montenegrophoto #visitmontenegro #instamontenegro #montenegrostreetstyle #montenegronature #montenegrotrip #montenegrowedding #montenegrotravel #marrymein #marrymeintravel #greenweddingshoes #theknot #coupleslovetravel #dirtybootsandmessyhair #traveltagged #junebugweddings #lookslikefilm #bohobride #brideandgroom #authenticlovemag #travelcouple

A post shared by NICK ╳ ZOE | MARRY ME 📍N (@marrymeintravel) on


Crna Gora bila im je u mislima i kada su prije dva mjeseca prolazili kroz težak period.
– Neki od vas primijetili su da smo Zoi i ja napravili pauzu sa objavljivanjem postova na Instragramu. Nažalost, Zoina baba i moj djed su se teško razboljeli protekle sedmice. Bili su to teški dani za nas i porodice. Tačno na ovaj dan, Zoi i ja vozili smo se obalom Australije bez ikakvih briga. Ovaj post ne pišemo da biste nas sažaljevali, već da vam kažemo da nije život samo Instagram. Život se ne sastoji u postavljanju svih skupih stvari na Instagramu ili luksuznim odmorima, već u provođenju kvalitetnog vremena sa ljudima koje volite – napisao je Nik, uz fotografiju Zoi i sebe u Kotoru.

 

View this post on Instagram

 

Some of you may have realized Zoe and I took a little break from Instagram. Unfortunately, Zoe’s Nana and my Gramps have both become very ill over the past week so we decided to take a little break from it all. It’s tough to pretend that this past week has been easy on both us & our families. This exact day a year ago, Zoe and I were driving a motorhome along the coast of Australia with not a worry in the world. Looking back on last year, the things we stressed about were minor to what we (especially Zoe) have gone through this past week. This post isn’t for you to feel bad for us, but rather tell you guys that life isn’t just about Instagram. It’s not about posting all the expensive things you buy or the lavish vacations you take, but rather spending quality time with the ones you love ❤️ . #kotor #kotormontenegro #montenegro #montenegro🇲🇪 #croatia #croatiatravel #europe #europetravel #europe_pics #europe_greatshots #creativetravelcouples #coupleslovetravel #backpacking #backpackersintheworld #couplestravel #travelcouples #mydestinationguide #bestvacations #bestcitybreaks #bestcity #topeuropephoto #iamtb #vacations #paradise #bestplaces_togo #earthpix #earthfocus #earth

A post shared by NICK ╳ ZOE | MARRY ME 📍N (@marrymeintravel) on


B.R.
Foto: Luke Polihrom