Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KAZNA ZBOG RASIZMA: Crna Gora-Kosovo pred praznim tribinama

Foto: www.podgorica.travel

Disciplinska komisija Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) donijela je odluku da sankcioniše Fudbalski savez Crne Gore zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom u 2. kolu grupe A kvalifikacija za EURO 2020.

Zbog rasističkih ispada minornog broja nepromišljenih navijača naša nacionalna selekcija odigraće sljedeću utakmicu kvalifikacija pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Podgorici 7. juna protiv selekcije Kosova, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Takođe, Disciplinska komisija UEFA-e obavezala je Fudbalski savez da na istoj utakmici istakne transparent #EqualGame i logotip UEFA.

Dodatno, FSCG sankcionisan je sa 20.000 eura zbog korišćenja pirotehničkih sredstava, ubacivanja predmeta u teren i blokiranih prolaza na tribinama Gradskog stadiona u Podgorici na utakmici sa Engleskom.

FSCG: Uložićemo žalbu

Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da će iskoristiti mogućnost žalbe na odluku Disciplinske komisije UEFA.

– Iako u potpunosti podržavamo nultu stopu tolerancije prema svim oblicima diskriminacije, smatramo da je izrečena mjera prestroga iz razloga jer je nedolično i nepromišljeno ponašanje evidentirano kod malog broj na Gradskom stadionu. Fudbalski savez još jednom najoštrije osuđuje svaki vid diskrminacije učinjen od stane navijača, igrača ili zvaničnika na fudbalskim terenima. Na našim stadionima neće biti mjesta za pojednice koji svojim ponašanjem mogu uvrijediti protivnika, službena lica ili gostujuće navijače. Na tribinama našeg najvećeg stadiona na utakmicama reprezentativnih selekcija biće mjesta samo za one navijače koji će na fer i korektan način pružati podršku našim reprezentativcima – poručuju iz FSCG.