DRUŠTVO PREPORUKA

JU SEŠ „MIRKO VEŠOVIĆ“: Učenici organizovali ,,Sedmicu knjige” i takmičenje iz predmeta Osnovi prava

Povodom Svjetskog dana knjige, u podgoričkoj SEŠ ,,Mirko Vešović”, učenici su, uz pomoć profesorica Ankice Đurišić, Andrijane Deletić-Milačić i Olivere Rogonjić, organizovali ,,Sedmicu knjige”, u okviru koje su sprovedene razne aktivnosti.

-Prvog dana, učenici su imali neobičnu posjetu u toku časova. Njihovi vršnjaci su im se obratili, pročitali po neki citat, a učenici su prepoznavali djela naših i svjetskih klasika. Drugog dana su se ljubitelji knjige okupili i čitali odlomke iz omiljenih knjiga i razgovarali o njima. Trećeg dana, organizovano je Literarno veče gdje su učenici čitali svoje literarne radove. Na ovaj način poslata je poruka našoj divnoj omladini da se ne otuđuje od knjiga – saopšteno je iz Ekonomske škole.

Ranije je u ovoj školi, 20. aprila, održano i takmičenje učenika u znanju iz predmeta Osnovi prava.

-Učesnici ovog takmičenja bili su učenici prvog razreda pravno-administrativnog smjera koji su uz podršku svojih mentora Zlate Bakić, Tanje Đorojević i Žane Mihaljević pokazali sledeće rezultate: Nina Abramović iz odjeljenja I-8 osvojila je prvo mjesto, Luka Miranović iz I-8 zauzeo je drugo mjesto, a Mini Milićević iz odjeljenja I-10 pripalo je treće mjesto.

 

Mn.M.