DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Rekonstruisana sala Gimnazije u Tuzima

U saradnji sa Turskom razvojnom agencijom (TIKA) urađena je rekonstrukcija sale Gimnazije u Tuzima „25. maj“, ukupne vrijednosti oko 110 000 eura, dok je do sada u saradnji sa TIKA-om realizovano gotovo 100 projekata u obrazovanju, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na obilježavanju završetka radova na sali pomenute Gimnazije.

Ovom prilikom se obratila i ambasadorka Turske u Crnoj Gori NJ.E. Songul Ozan, koordinator TIKA-e Enver Resulogulari, te direktorica Gimnazije Miliana Dabović.

-Ovo je još jedan projekat u nizu kojim poručujemo da se školskom sportskom infrastrukturom bavimo. Ponoviću zato da trenutno imamo, samo iz tekućeg budžeta, u toku ili nedavno završene investicije u sportsku školsku infrastrukturu reda veličine preko milion eura – rekao je ministar.

Šehović je napomenuo i da je sa TIKA-om urađena i rekonstrukcija u osnovnoj školi „29. novembar“ u Dinoši, ukupne vrijednosti preko 100 000 eura.

-Kada govorimo konkretno o Tuzima, važno je napomenuti i da su u Kapitalnom budžetu predviđena sredstva za školu na Karabuškom polju, a projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona eura. Radovi na vrtiću u Tuzima teku planiranom dinamikom, što znači da će on biti u funkciji do naredne školske godine – kazao je Šehović.

Ambasadorka Ozan rekla je da su posvećeni saradnji sa Crnom Gorom, te da je Crna Gora primjer, a njena budućnost više nego svijetla.

-Cijenim da ste na izuzetno dobrom putu, a posebno bih naglasila značaj multietničkog sklada koji vlada i nadam se da ćete u najskorijem periodu postati članica EU. Za nas Crna Gora predstavlja simbol prijateljstva. Nadam se da će iz ove sale izaći šampioni – kazala je Ozan.

Ukupno je u 2018. godini sa TIKA agencijom rađeno na realizaciji četiri projekta ukupne vrijednosti preko 300 000 eura: rekonstrukcija sale u Gimnaziji u Tuzima, adaptacija i opremanje OŠ u Dinoši, rekonstrukcija i opremanje vrtića „Stara Varoš“, te donacija pametnih tabli Gimnaziji iz Rožaja. A za ovu godinu je planirana realizacija nekoliko projekata o kojima će javnost biti blagovremeno obaviještena, navode u saopštenju.