MODA SLAJDER

RENAULT FASHION WEEK MONTENEGRO: Simbolika vilinog konjica Marine Banović-Džuver obilježila drugu modnu noć

Marina Banović-Džuver, Atelier Simone by Ana Simone, Lydia of Denmark, Nada Pavlović, Tijana Medenica, I&I i Showroom BB prikazali su kolekcije sinoć u sklopu druge noći modne manifestacije Renault Fashion Week Montenegro.
Noć mode počela je revijom modne dizajnerke Marine Banović-Džuver koja je predstavila kolekciju ,,Vilin konjic”. Kreacije su, kako sam naziv kaže, bile vilinske, bajkovite, lepršave… Haljine je odlikovala ručna dorada, a prikazani su još šortsevi, trenerke, kombinezoni i bluze. Od boja dominirale su bijela, siva i bež sa vezom u srebrnoj i zlatnoj doradi.

This slideshow requires JavaScript.

Aplauz publike potvrdio je da su posjetioci uživali u reviji koja je u kategoriji visoke mode, te prepoznali simboliku snova i želja, nježnosti i snage od kojih je satkana ova modna priča.

Tijana Medenica predstavila je kolekciju ,,Glamurama”. Bila je inspirisana zlatnim dobom Holivuda, a za izradu je koristila perje, šljokice, čipku, svilu, pliš i brokat. Kako bi prikazala glamur, odlučila se za crvenu, crnu, teget, plavu, žutu, rozu, srebrnu i zlatnu nijansu.

This slideshow requires JavaScript.

Na pisti su se pojavile i djevojčice u modelima usklađenim s kreacijama koje su mankenke nosile.
Nada Pavlović prikazala je kolekciju ,,U bojama Indije”. Tako su od boja viđene bijela, zelena, siva, crvena,ciklama, crna, narandžasta i plava na kaputima, sakoima, pantalonama i haljinama.

This slideshow requires JavaScript.

Brend I&I, nazvan po Irmi i Ildi, djevojčicama s Daunovim sindromom, prikazao je mladalačku kolekciju za proljeće-ljeto 2019. Najmlađi manekeni, na čelu sa Irmom i Ildom, prikazali su dnevne i svečane varijante i prošetali u plavim, roze i bijelim haljinama, te teget, bijelim i crvenim šortsevima i majicama.
Brend ,,Showroom BB” prikazao je novu kolekciju, a specijalne gošće na reviji bile su muzičarke Nelly Al Mahmud i Suzana Tot.
Lydia of Denmark kolekciju ,,Little angel” je namijenila hrabroj ženi. Prikazala je haljine cvjetnog dezena, crne, teget, bijele, sive, bež i žute.

This slideshow requires JavaScript.

Ana Stojanović u okviru brenda ,,Atelier Simone by Anna Simone” zatvorila je program. Njena kolekcija ,,La Nonna Siciliana”  inspirisana je retro duhom Sicilije. Od materijala korišćeni su čipka, pliš, brokat i loran na pripijenim haljinama i pantalonama. Kreacije su krasili pozlaćeni detalji, rese, perje, izrezi, a od boja bile su zastupljene bijela, crna, metalik, crvena, ljubičasta i roza.

This slideshow requires JavaScript.

Renault Fashion Week Montenegro završava se večeras revijama Igora Todorovića, Verice Rakočević-Kuzmančević, Lidije Burić i brendova ,,Fantasia di Yeya” i ,,Enrico Marinelli”.
Organizator je Nacionalna modna komora Crne Gore.
Zaštitno lice manifestacije je svjetski super model Marija Vujović-Vukčević, direktorica modne agencije Models INC Elite Model Look Montenegro.
Šminku i frizure potpisuje Kuća mode i ljepote ,,Zoran”.
Oficijelni fotografi su Nikola Pejović, Anes Lekić i Blacky foto, uz tim fotografa među kojima su Igor Radonjić, Igor Kolašinac i Filip Roganović.
Medijska podrška:  FOS media, Pink TV, A1TV, Montenegro magazin, DRS, Modni ritam, Gracia i Montenegro life.

B.R.
Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)