PREPORUKA SPORT

PODGORICA: Predrag Radošević 2. juna na Trgu nezavisnosti brani evropsku titulu

Foto: Podgorica.me

Odbana evropske titule boksera Predraga Radoševića biće organizovana 2. juna na Trgu nezavisnosti. Protivnik mu je Njemac Džama Saidi.

Radošević je rekao da se nada ostvarenju želje, a to je da treći put boksuje za titulu prvaka svijeta.

– Ovo je jedan od najtežih mečeva koji će biti održan ovdje. Imam obavezu prema svim građanima Crne Gore i prema svojoj publici, a to nosi dodatno opterećenje u psihološkom smislu. Stoga, nastaviću da treniram u najboljem ritmu u matičnom klubu – kazao je Radošević.

On je pozvao sve ljubitelje boksa da 2. juna budu na Trgu nezavisnosti, uvjeren da će crnogorska publika u Podgorici te večeri imati šta da vidi.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović je kazao da je gradska uprava sa zadovoljstvom donijela odluku da Podgorica bude domaćin ove sportske manifestacije, a Glavni grad njen pokrovitelj, ističući da na taj način gradska uprva želi da da odlučujući doprinos ukupnoj organizaciji tog boks meč spektakla.

– Uprava grada je u dogovoru sa Peđom Radoševićem i njegovim timom donijela zajedničku odluku da lokacija meča bude Trg nezavisnosti jer je Peđa dva puta bio najbolji sportista u Crnoj Gori predstavljajući hrabro, dostojanstveno i viteški svoju državu u ringu, pa je i logična odluka da upravo na Trgu nezavisnosti, čije ime nas podsjeća na vječnost naše države i velike zajedničke pobjede i proslave organizujemo tako važan spektakl – naglasio je Vešović.

Vešović je saopštio da je takođe donešena i zajednička odluka da meč treba da posluži kao svojevrstan poklon svim građanima Podgorice i svim građanima Crne Gore, tako da će ulaz biti besplatan.

– Na taj način najbolje afirmišemo sport kao javno dobro i istovremeno vjerujemo da će na ovakav gest pozitivno odgovoriti naši sugrađani i da će hiljade Podgoričana i građana Crne Gore bodriti Peđu do osvajanja i odbrane Evropske titule – zaključio je Vešović.

Radošević je šampionski pojas osvojio 8. decembra u Hamelnu pobjedom protiv Njemca Ronija Gabela. Njegov protivnik, Džama Saidi je interkontinetalni IBF šampion, koji je u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere ostvario pobjede u svih 15 mečeva.