Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

SAVEZ FRIZERA CRNE GORE UČESNIK DVA TAKMIČENJA U BIH: Uspješni u Tuzli i Sarajevu


Takmičari Saveza frizera Crne Gore 14. aprila učestvovali su na dva značajna međunarodna takmičenja: Državnom otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u Tuzli, održano u jutarnjem terminu, dok su u popodnevnim časovima nastupali u Sarajevu gdje je organizovana ,,Prva brada Sarajeva grada”.
Na otvorenom prvenstvu u Tuzli SFCG u takmičarskom dijelu predstavljali su četiri takmičara u školskim i juniorskim konkurencijama, uspjevši da u brojnoj konkurenciji više od 250 frizera iz okruženja ostvare zapažen rezultat. Junior Melsim Smajić je u disciplini ,,Školski Barber Cut” osvojio prvo mjesto, a njegova koleginica u ženskoj konkurenciji Anastasija Prelević 8. mjesto u disciplini ,,Školski minival”. Dajana Bulatović je u disciplini ,,Junior punđa” zauzela 4. mjesto, dok je seniorski član tima Nemanja Bogdanović u disciplini ,,Barber Cut” zauzeo šestu poziciju. Crna Gora je imala svoje predstavnike i u žiriju – Darka Kneževića, predžiriju Zoranu Vukčević, sve to uz podršku Alena Demirovića kao trenera i Miša Dragaša u svojstvu menadžera. Zoran Vukčević je bio supervizor ovog takmičenja.

This slideshow requires JavaScript.

Manifestacija ,,Prva brada Sarajeva grada”, koja je bila humanitarnog karaktera, održana je u ,,SCC Sarajevo”, a organizator je okupio šezdesetak takmičara, kako domaćih tako i one iz okruženja. Među njima se našlo i desetak takmičara iz Crne Gore, koji su svojim nastupom, opšti je utisak, uspjeli da skrenu pažnju na sebe javnosti u Sarajevu.
Baranin Vladimir Iličković popeo se na pobjedničko postolje, uspjevši da u interesantnom nadmetanju ,,Dužina brkova” nadmaši konkurenciju i osvoji prvo mjesto, dok je dužina njegove brade bila dovoljna za poziciju broj dva. U konkurenciji za najbolji stajling i ,,Špic” Dušan Tomić iz Podgorice osvojio je dva druga mjesta i time zaokružio utisak koji su ostavili takmičari iz Crne Gore.

Osim interesantnih takmičara, organizator je uspio da okupi u žiriju i neke od najznačajnijih imena ove branše iz regiona: Sandra Zajec iz Zagreba, Haris Šabotić iz Sarajeva, te Karlo Zagorac iz Beograda i Alen Demirović iz Sarajeva, nekadašnji učenici i saradnici Zorana Vukčevića iz Podgorice koji je, takođe, bio član žirija ovog eminentnog takmičenja.

Ova dva takmičenja bila su uvertira za 19. maj, kada će se u podgoričkoj Srednjoj medicinskoj školi održati Otvoreno školsko i seniorsko prvenstvo Crne Gore koje će, ujedno, biti i kvalifikativno za SP koje će i ove godine, kao i prethodne dvije, biti održano u Parizu.

Mn.M.