DRUŠTVO PREPORUKA

ASOCIJACIJA MENADŽERA CRNE GORE: Dodijeljene nagrade najuspješnijima

Na današnjoj svečanoj ceremoniji Asocijacije menadžera Crne Gore uručene su nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima za 2018. godinu u devet kategorija. Ceremoniji u hotelu Hilton prisustvali su, pored najuspješnijih privrednika i predstavnika javnog sektora, ambasadori i drugi visoki predstavnici diplomatskog kora.

Svečanu dodjelu nagrada u ime pokrovitelj događaja Vlade Crne Gore, otvorila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, koja je i uručila nagrade najuspješnijim preduzetnicima. Okupljenima su se obratili Budimir Raičković – predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, Vinko Nikić – predsjednik žirija i Vladimir Lučić – izvršni direktor kompanije Mtel.

Stručnim žirijem koji je brojio 18 članova, predsjedavao je Nikić, predsjednik Upravnog odbora Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore. U žiriju su kao i prethodne godine bili predstavnici Privredne komore, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike.

Od pristiglih preko 249 nominacija prihvaćeno je 82 kandidature, a Upravni odbor je usvojio prijedlog stručnog žirija za najuspješnijijeg Menadžeri u velikim preduzećima i akcionarskim društvima suNebojša Šćekić,izvršni direktor Sava osiguranja i Žarko Radulović, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group.

Preduzetnici godine su Tomislav Čelebić, predsjednik Odbora direktora kompanije Čelebić i Blagota Radović predsjednik Odbora direktora kompanije Zetagradnje. Menadžer godine u kategoriji srednjih preduzeća je Milutin Đuranović, komercijalni direktor i osnivač kompanije Šimšić Montmilk.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Ivica Tatar, suosnivač i Strategy Lead kompanije Logate. Menadžer godine u mikro preduzećima za 2018. godinu je Zoran Vukčević, izvršni direktor Kuće mode i ljepote Zoran. Za mladog menadžera godine proglašen je Nikola Kovačević, izvršni direktor kompanije Mezon. Projekt menadžer godine je Vladimir Vulić, programski direktor konferencije Spark.me.

Titula najuspješnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama pripala je Svetlani Vuković, direktorici Uprave za kadrove CG. Nagrade za životno djelo Asocijacije menadžera Crne Gore dodijeljene su Slavku Drljeviću i Vladimiru M. Vukmiroviću.

Na svečanosti je uručeno i specijalno priznanje za doprinos menadžmentu i preduzetništvu u 2018. godini – Ranku Jovoviću, osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Comp Comerc i specijalno priznanje za doprinos u oblasti digitalizacije Crne Gore – Digitalni lider – Vladanu Tabašu, generalnom direktoru kompanije Čikom.

Ogromna konkurencija i interesovanje menadžera i preduzetnika, podrška Vlade i najznačajnijih poslovnih organizacija, potvrdili su da je godišnja nagrada AMM-a postala jedna od najprestižnijih poslovnih nagrada koju dodjeljuje struka, saopštili su iz Asocijacije.