DRUŠTVO PREPORUKA

DOM ZDRAVLJA PODGORICA: Šest doktora dobilo zvanje primarijus

Izabranim doktorima u Domu zdravlja Podgorica dr Aleksandri Klisić, dr Editi Bašović, dr Svetlani Keković, dr Savici Mićković i dr Ljiljani Đurović i direktoru Doma zdravlja Podgorica, doc. dr Nebojši Kavariću, juče su ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i dekan Medicinskog fakulteta prof.dr Miodrag Radunović, uručiili su sertifikate o dodjeli zvanja primarijus, kao stručno i društveno priznanje za dostignuća i postignute rezultate u radu, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da Komisija za dodjelu zvanja primarijus Ministarstva zdravlja donosi odluku o dodjeli zvanja primarijus doktorima medicine, stomatologije i farmaceutima, koji imaju najmanje deset godina specijalističkog rada u struci, imaju objavljene naučne i stručne radove, licencu za rad, kao i postignute rezultate u stručnom usavršavanju kadrova i razvoju zdrastvene zaštite u Crnoj Gori.

-Dobijanje zvanja primarijus za šest ljekara Doma zdravlja Podgorica još jedna su potvrda ulaganja menadžmenta u edukaciju i stručno usavršavanje kadra, što je, uz tehničko-tehnološko osavremenjavanje, osnovni uslov za podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga – saopštili su iz Doma zdravlja Podgorica.