Porto Novi
PREPORUKA SPORT

PRVI U MANDATU NOVE UPRAVE RSCG: Potpisivan ugovor o sponzorstvu sa CEDIS-om

Foto: CEDIS

Rukometni savez Crne Gore (RSCG) i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) zaključili su ugovor o sponzorstvu. Ugovor su potpisali predsjednik RSCG Petar Kapisoda i izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović. Potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore, a predsjednik RSCG Petar Kapisoda tom prilikom uručio je i poklon g-dinu Đukanoviću – dres reprezentacije Crne Gore. Predstavnici ugovornih strana iznijeli su očekivanje da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da će doprinijeti dobrim rezultatima prvenstveno reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni, te razvoju rukometa u svim centrima naše države.

Kapisoda je istakao zadovoljstvo činjenicom da je CEDIS prva kompanija sa kojom je Rukometni savez Crne Gore zaključio sponzorski ugovor u mandatu nove uprave ,,crnogorske kuće rukometa”.

– Koristim, prije svega, priliku da se zahvalim Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS-u) što je prepoznao naš savez kao partnera sa kojim može da ostvari poslovne ciljeve i vjerujem, na pravi način, se predstavi kako u okvirima naše države, tako i van njenih granica. CEDIS je kroz ovaj ugovor pokazao da je društveno odgovorna kompanija koja ulaganjem u sport želi da doprinese boljim rezultatima, prije svega nacionalnih selekcija, ali i razvoju rukometa u svim centrima Crne Gore. Podrška naših partnera izuzetno je značajna kako bi se ostvarili brojni ciljevi koje imamo u ovoj godini. Ovo ističem zbog činjenice da je konkurencija u evropskom rukometu svakog dana sve veća, a i pored potencijala koji naše rukometašice i rukometaši svakako imaju, obezbjeđivanje najboljih mogućih uslova za njihov rad, preduslov su da Crna Gora zadrži visoku poziciju na međunarodnoj sceni – rekao je Kapisoda. Podsjetio je da su njihovi primarni ciljevi u ovoj godini vezani za mušku i žensku seniorsku reprezentaciju koje žele da vide na Evropskom, odnosno Svjetskom prvenstvu.
– Uz to, tokom godine, i naše mlađe reprezentativne selekcije nastupaće na velikim takmičenjima, što ovu godinu čini izazovnom, ali i stvara dodatnu obavezu da ostvarimo najbolje moguće rezultate i na pravi način predstavimo našu državu širom Evrope i svijeta. Ova podrška svakako će biti dragocjena u dostizanju tih ciljeva, a vjerujem da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, te da će primjer kompanije CEDIS slijediti i druge društveno odgovorne kompanije, sve za dobrobit crnogorskog rukometa kao jednog od najboljih sportskih brendova naše države na međunarodnoj sceni – kazao je Kapisoda.

Foto: CEDIS

Đukanović je naglasio da se u CEDIS-u razvoj sporta posmatra kao dio ukupnog razvoja države i društva, jer sport pored takmičarskog ima važan vaspitni, zdravstveni, kulturni, socijalni i drugi sadržaj.

– Kao društveno odgovorna kompanija pažljivo biramo one u koje ćemo ulagati, a činjenica je da rukometni sport ima tradiciju u Crnoj Gori još iz vremena bivše SFRJ i da se vraća na veliku scenu, o čemu svjedoče predstojeća takmičenja naših selekcija, ali i podaci o broju takmičarki i takmičara u mlađim kategorijama. Pored toga, dosadašnji reprezentativni i klupski rezultati, među kojima se posebno ističu medalje iz 2012. godine, kada smo sa ponosom i radošću slavili naše lavice koje su se okitile srebrom na Olimpijskim igrama i zlatom na Evropskom prvenstvu. Sjećamo se i pobjede naših momaka nad velikom Njemačkom, Švedskom i drugim „silama“ u rukometnom svijetu i svi ti uspjesi uticali su na stvaranje rukometa kao crnogorskog brenda. Zato smo mi u CEDIS-u i odlučili da pružimo finasijsku podršku Rukometnom savezu. Sigurni smo da će svi u njemu dati svoj maksimum da se stvore igrački potencijali koji su preduslov za postizanje vrhunskih rezultata, a da će se na rukometnom nebu ubrzo pojaviti naslednice Bojane Petrović, Milene Raičević, Maje Bulatović, sestara Sekulić, kao i nalednici Petra Kapisode, Veselina Vujovića i drugih naših proslavljenih rukometašica i rukometaša. Tim CEDIS uvijek je uz najbolje i zato znam da ćemo se svi zajedno radovati budućim uspjesima naših rukometašica i rukometaša na međunarodnim takmičenjima – kazao je Đukanović.