Porto Novi
MODA SLAJDER

VERICA RAKOČEVIĆ-KUZMANČEVIĆ UOČI MFW: Kolekcija ,,MNDIVA” je modna simfonija inspirisana stilom žena sa ovih prostora

Detalj sa predstavljanja protekle kolekcije ,,DreaM” na crnogorskoj nedjelji mode (foto: Boris Šekularac/MNE magazin)

Srpska dizajnerka Verica Rakočević-Kuzmančević predstaviće 19. aprila na Imanju Knjaz u Podgorici kolekciju posebno rađenu za Renault Fashion Week Montenegro.Ovom revijom dizajnerka zatvara Crnogorsku nedjelju mode.
Kolekciju ,,MNDIVA” naša sagovornica opisuje kao svoju modnu simfoniju posvećenu i inspirisanu stilom i otmenošću žena sa ovih prostora.
– Moja fascinacija publikom koja je ovih godina pratila ono što stvaram, sofisticiranost i prefinjen ukus Crnogorki su bili baza moje inspiracije – kaže Rakočević-Kuzmančević za MNE magazin.
Ono što je prepoznatljivo kada je VR brend u pitanju je vrhunski materijal, izrada i unikatnost, ističe naša sagovornica.
– Pri izradi ove kolekcije držala sam se ovih principa – rekla je Rakočević-Kuzmančević.
Od materijala koristila je čistu svilu, lan i vuna-svilu u žoržet tkanju.
Svakom novom kolekcijom, dodala je ona, trudi se da iznenadi koliko temom kolekcije, toliko i sadržajem na pisti.
Na pitanje što čini crnogorsku divu, kaže:
,,Sofisticiranost, odmjerenost, elegancija, stil i vanvremenska ljepota”.
Nakon MFW-a, otkriva za MNE magazin Verica Rakočević-Kuzmančević, počinje sa izradom kolekcije ,,Moja Afrika” koja je inspirisana njenim boravkom u Tanzaniji.
– Ova kolekcija će biti specijalno prikazana za top menadžment Agrikol banke iz Pariza i cijele Francuske, a poslije kraćeg odmora kreće rad na kolekciji za jesen-zimu na kojoj ću prikazati implementiran grb moje porodice Dragović – kazala je Rakočević-Kuzmančević za MNE magazin.
B.R.